Dura Vermeer

Rotterdam - 02 juni 2010

Successen eerste project in ketenintegratie gevierd

Dura Vermeer Bouw Rotterdam en Com o wonen hebben samen met hun stakeholders de eerste successen van ketenintegratie tijdens het opleverfeest van Het Mooie Plan fase 1 te Rotterdam-Lombardijen gevierd.

Het Mooie Plan is het eerste bouwproject dat Dura Vermeer Bouw Rotterdam en Com o wonen volgens de principes van ketenintegratie uitvoeren. De resultaten zijn indrukwekkend: vrijwel géén opleverpunten, de bouw is maar liefst 12% onder budget gerealiseerd, een bouwproces dat ondanks de vorst niet uit de planning is gelopen en tevreden bewoners.

Sfeervol
Het was een sfeervolle middag met speeches van Ronald Dielwart (lid Raad van Bestuur Dura Vermeer), Ben Pluijmers (directeur Vastgoed Com o wonen) en Wouter Boonzaaijer van de deelgemeente IJsselmonde. Vervolgens heeft Ronald Dielwart traditiegetrouw een NAi plaquette overhandigd aan Ben Pluijmers.

Pilot
Ketenintegratie tussen Com o wonen en Dura Vermeer Bouw Rotterdam is een vijf jaar durende pilot als onderdeel van het `Supply Chain Excellence' programma, in samenwerking met de TU Delft, Universiteit van Amsterdam en Deloitte Real Estate Advisory. Hierbij wordt afstand genomen van de traditionele opdrachtgever - opdrachtnemer-verhouding en dragen partijen gezamenlijk verantwoordelijkheid voor dit `bouwproces-nieuwe stijl'. Doel van ketenintegratie is om te komen tot betere kwaliteit, kostenreductie, een sneller bouwproces en tevreden bewoners. Daarna resulteert de excellente ontwerp- en bouwfase in een lage onderhoudscyclus. Ondertussen is gebleken dat ook de uitvoerenden het geïntegreerde proces als een prettige uitdaging ervaren.