Sint Franciscus Gasthuis
* Juni »

* 02 jun 2010

Opening diagnostisch centrum Sint Franciscus Gasthuis in Oogziekenhuis

Op maandag 31 mei 2010 heeft de ondertekening plaatsgevonden van de samenwerkingovereenkomst tussen het Sint Franciscus Gasthuis en Het Oogziekenhuis Rotterdam. De samenwerking richt zich op het aanbieden van een breder zorgaanbod aan de patiënt binnen één ziekenhuis. Patiënten kunnen in Het Oogziekenhuis Rotterdam vanaf heden niet alleen terecht voor oogheelkundige zorg en Interne Geneeskunde, maar ook voor diagnostisch onderzoek in het diagnostisch centrum.

Diagnostisch Centrum SFG Rotterdam in Het Oogziekenhuis

Het diagnostisch centrum van het Sint Franciscus Gasthuis is met de nieuwe locatie in Het Oogziekenhuis beter bereikbaar voor huisartsen en patiënten in het centrum van Rotterdam. Patiënten kunnen langskomen voor bloedafname, echografie, elektrocardiogram, röntgenfoto en voor het inleveren van materiaal voor microbiologisch onderzoek. De huisarts wordt binnen 24 uur geïnformeerd over de resultaten. Als na onderzoek blijkt dat medische zorg noodzakelijk is, kan de huisarts in overleg met de patiënt verwijzen naar het Sint Franciscus Gasthuis. Ook dit vervolg vindt snel plaats.

Officiële lancering samenwerking tijdens de Quality week

Tijdens de Quality week van maandag 11 tot en met vrijdag 15 oktober 2010 vieren Het Oogziekenhuis Rotterdam en het Sint Franciscus Gasthuis officieel de samenwerking. Tijdens deze week, die al sinds vijf jaar in Het Oogziekenhuis Rotterdam wordt georganiseerd, wordt deze bijzondere kwalitatieve samenwerking van de twee ziekenhuizen in Rotterdam voor patiënten, bezoekers en medewerkers uitgebreid gelanceerd.

Rotterdam Zorgstad

Ook de gemeente Rotterdam maakt zich sterk voor een stimulering van de Rotterdamse gezondheidszorgeconomie. Het Sint Franciscus Gasthuis en Het Oogziekenhuis Rotterdam sluiten waar mogelijk aan om Rotterdam te profileren als stad waar zorginnovatie hoog in het vaandel staat. De samenwerking tussen het Sint Franciscus Gasthuis en Het Oogziekenhuis Rotterdam met betrekking tot de opening van het diagnostisch centrum sluit aan bij de ambitie van Rotterdam als innovatieve Zorgstad.