Provincie Flevoland


* Belevingsroutes

Flevolandse AbelLife routes gelanceerd

Publicatiedatum: 1 juni 2010

De AbelLife routes zijn op 31 mei door Andries Greiner gelanceerd in het Natuurpark Lelystad. Dit deed hij door het maken van een digitale wandeling. AbelLife routes zijn toeristische recreatieve routes waar het verhaal van Flevoland wordt beleefd. Er zijn 3 wandelroutes, 6 fietsroutes en 2 autoroutes met ieder een eigen thema en afstand ontwikkeld. Het is een uniek concept en Flevoland is, na Twente, de tweede regio in Nederland waar deze routes ervaren kunnen worden.

Het project is geïnitieerd en gecoördineerd door NORT Flevoland in samenwerking met een projectgroep, bestaande uit het Flevo-Landschap, VVV Noordoostpolder, Almere City Marketing, Nieuw Land Erfgoedcentrum, de Flevoboulevard, gemeente Dronten en provincie Flevoland. Toerisme Flevoland verzorgt de volledige communicatie en promotie van de Flevolandse AbelLife routes in en buiten Flevoland. Het project is mogelijk gemaakt met steun van de Europese Unie uit het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling (POP) en de provincie Flevoland.

Beleving staat centraal

Bij alle routes staat de beleving van Flevoland centraal. Zo ervaar je bijvoorbeeld bij de wandelroute "So Lonely" de stilte en natuurschoon van de Stille Kern in het Horsterwold en bij de fietsroute "Eilandhoppen in de polder" krijg je indrukwekkende verhalen over het vroegere eilandleven te lezen. Tijdens de autoroute "Kunst van het leven" word je geïnformeerd over het tot stand komen van een aantal prachtige landschapskunstwerken in Flevoland.

Downloaden

Flevoland heeft de landelijke primeur. Alle AbelLife routes zijn te downloaden via www.belevingsroutes.nl. De routes zijn ook te verkrijgen in een mooi routeboekje met daarin een SD kaartje die in een mobiele telefoon geplaatst kan worden. Voor wie geen geschikte telefoon heeft, kunnen telefoons met SD kaart gehuurd worden bij de verschillende startpunten van de routes. AbelLife is een gebruiksvriendelijk navigatiesysteem en navigeert je moeiteloos langs de mooiste plekjes van Flevoland. Ondertussen krijg je allerlei informatie over de vele bezienswaardigheden via tekst, foto's, audio- en videofragmenten. Abel geeft je ook tips voor een lekkere lunch, een bijzondere rustplek of raadt je een winkeltje of galerie aan.