Ingezonden persbericht


aan de ultieme FIFA World Cup 2010 enquête: Spanje gaat de Wereldbeker winnen!
Mime-Version: 1.0

Message-Id:

2010-06-02
Wereldwijd hebben meer dan 100.000 voetbalfans meegedaan aan de ultieme FIFA World Cup 2010 enquête:

Spanje gaat de Wereldbeker winnen!

Londen, 2 juni 2010 - De Global Football Monitor, een super enquête die FIFA wereldwijd onder voetbalfans hield om de uitslag van de Wereldbeker in Zuid-Afrika te voorspellen, is zojuist afgerond. De enquête werd georganiseerd door Footballunited.com; in de tweede helft van mei kregen fans tien dagen de tijd om in 's werelds grootste voetbalenquête hun mening te geven over de FIFA Wereldbeker in Zuid-Afrika. Meer dan 100.000 fans deden mee en er werden meer dan 2 miljoen individuele antwoorden gegeven. Op dit moment wordt er hard gewerkt om de resultaten te analyseren en klaar te maken voor publicatie, maar Footbalunited.com geeft een voorproefje en toont een glimp van de resultaten. "Spanje is absoluut favoriet. De resultaten zijn wat dit betreft," zegt Will Rowan, de algemeen directeur van Footballunited.com. "Maar deze uitkomst verbaast mij eigenlijk niet, want Spanje heeft voortreffelijk gespeeld in de kwalificatierondes en ze zijn regerend Europees kampioen. Het wekt meer verbazing dat Argentinië en Brazilië, landen die doorgaans tot de favorieten behoren, dit jaar erg laag scoren. Ik herinner me de uitkomst van de enquête die we voor de Wereldcup in 2006 hielden. Toen dacht meer dan 55% van de ondervraagden dat Brazilië zou winnen, en de Argentijnen lagen daar direct achter."

Veel verwachtingen zullen door de publicatie van de volledige uitslag van de Global Football Monitor worden bevestigd. Maar, als je dieper doorgraaft in de resultaten, zullen er ook verrassende uitkomsten zijn, uitkomsten die niet voldoen aan onze stereotype verwachtingen.

"Het meest interessante bij deze enquête is, dat ons door middel van voetbal wordt voorgespiegeld hoe mensen in verschillende landen zich tot elkaar verhouden," aldus Johan Gustafson, de grondlegger van Hattrick.org, 's werelds grootste voetbalmanagementspel en een organiserende partner van de Global Football Monitor.

In welk land trekken de fans zich bijvoorbeeld het minst aan van oneerlijk spel? Welke teams willen de fans in jouw land het minst graag zien winnen? En welke fans hopen dat jouw nationale team verliest?

Binnenkort wordt alles onthuld.

De volledige uitkomst van de Global Football Monitor is vanaf vrijdag 4 juni, 13.00 uur te lezen op: www.globalfootballmonitor.com.

De media kunnen op deze website een exemplaar van de volledige uitslag downloaden, evenals grafieken, lijsten en tabellen in Jpeg-formaat, die gratis gebruikt mogen worden.