Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.10 uur

Utrecht, 02-06-2010

Wilde koe

WOERDEN Op dinsdagmiddag 1 juni zorgde een ontsnapte koe voor de nodige consternatie. Agenten zagen zich uiteindelijk genoodzaakt de koe dood te schieten.

Rond 16.10 uur kreeg de politie de melding dat een koe op de Vossenschanslaan in een sloot was beland en aan de verkeerde kant van de sloot de wal op was gegaan. Een melder zag de koe over de Aalberselaan voorbij rennen. Agenten gingen ter plaatse en zagen de koe op de kruising Vossenschanslaan-Cattenbroekerlaan door de voortuinen van woningen rennen. Het dier trok veel publiek. Gezien de gevaarzetting probeerden de agenten hen op afstand te houden. De boer kwam met een tractor met aanhanger ter plaatse om te helpen het dier te vangen en af te voeren.

De koe had niet veel zin om mee te werken en rende steeds weg, waarbij toeschouwers af en toe ook een veilig heenkomen moesten zoeken. Agenten verzochten het publiek meerdere malen op afstand te blijven. Eén van de toeschouwers, een 49-jarige man uit Woerden, wilde niet naar een agent luisteren. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Een dierenarts kwam ter plaatse en verdoofde het dier met een verdovingspijl. De koe rende van de Aalberselaan naar de Beellanen. Daar begon de verdoving te werken en raakte zij buiten bewustzijn. Met vereende krachten werd de koe naar de aanhangwagen geduwd, maar om haar daar daadwerkelijk in te krijgen, moest de dierenarts haar tegengif geven. Daardoor wist de koe echter weer los te breken en ging ervandoor.

Gezien de gevaarzetting en het feit dat het dier niet opnieuw kon worden verdoofd, werd in overleg met de boer besloten de koe dood te schieten.

Snelkraak

LOENEN AAN DE VECHT In de vroege ochtend van woensdag 2 juni werd een snelkraak bij een benzinestation gepleegd.

Rond 04.35 uur kreeg de politie de melding van een snelkraak bij een benzinestation aan de Rijksstraatweg. Daarbij zouden meerdere verdachten in een donkerkleurige Audi zijn weggereden. Meerdere politie-eenheden keken naar de vluchtauto en de verdachten uit, maar zij werden niet meer aangetroffen. Bij het benzinestation bleek de voorpui te zijn vernield en was een partij sigaretten gestolen.

Aan getuigen van de snelkraak en aan mensen die de verdachte in een donkerkleurige Audi hebben zien vluchten, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.