Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vrijwilligers zijn in stormseizoen cruciaal voor waterveiligheid

Start professionele dijkbewakingsorganisatie met 'De Storm'

Amsterdam, 2 juni 2010 - Komend stormseizoen is de waterveiligheid in het gebied tussen Rotterdam, Schoonhoven en Zoetermeer nog beter gewaarborgd. Dit voorjaar zijn namelijk de eerste stappen gezet om de dijkbewakingsorganisatie verder te professionaliseren. Als officieel startmoment van de professionele dijkbewakingsorganisatie zijn 150 vrijwilligers en medewerkers uitgenodigd voor een speciale besloten voorstelling van de film 'De Storm' op 2 juni 2010, in het Isala theater in Capelle aan den IJssel. Dit initiatief van de campagne Nederland Leeft Met Water en Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard brengt het belang van inzet en betrokkenheid van de burger bij waterveiligheid weer extra onder de aandacht.

Waterveiligheid is speerpunt in de campagne Nederland Leeft Met Water. Juist de actieve betrokkenheid van burgers bij de waterveiligheidprojecten is in de campagne heel belangrijk. Daarom steunt de campagne het initiatief van Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard om de vrijwilligers en medewerkers met de filmvoorstelling in het zonnetje te zetten.

In januari 2005 fuseerden het hoogheemraadschap van Schieland, het hoogheemraadschap van de Krimpenerwaard en een deel van het zuiveringsschap Hollandse Eilanden en Waarden. Het hoogheemraadschap van Schieland kende al een dijkleger, het hoogheemraadschap van de Krimpenerwaard nog niet. Sinds dit jaar worden ook voor dat gebied vrijwillige dijkwachten aangetrokken. In totaal bestaat het dijkleger van Schieland en de Krimpenerwaard nu uit 150 vrijwilligers. En naar verwachting kunnen daar binnenkort nog meer aan worden toegevoegd.

Volgens dijkgraaf Hans Oosters mag het hoogheemraadschap zich gelukkig prijzen met de inzet van zoveel enthousiaste dijkwachten. "Wij zijn verantwoordelijk voor de waterveiligheid in dit gebied. Maar dat kunnen we niet zonder de inzet van al deze vrijwilligers en medewerkers. We zijn ze daar heel dankbaar voor, en dat laten we met de filmvoorstelling zien."

150 dijkwachten actief tijdens stormseizoen

Voorafgaand aan de start van het komende stormseizoen in oktober, krijgen de 150 dijkwachten speciale opfrisbijeenkomsten en dijkwachtoefeningen. Dan wordt geoefend met de speciale communicatieapparatuur en wordt kennis van de procedures nog eens getest. Meer informatie over de dijkwachtorganisatie is na te lezen op www.schielandendekrimpenerwaard.nl

Programma

De dijkwachten en hun partners worden om 19.30 uur verwelkomd in het Isala theater in Capelle aan den IJssel. Om 20.00 uur zal de dijkgraaf persoonlijk een dankwoord uitspreken. Aansluitend start de film 'De Storm'. Na afloop volgt een borrel en krijgen de vrijwilligers een leuke attentie van Nederland Leeft Met Water.


- EINDE PERSBERICHT-



Ingezonden persbericht