Ingezonden persbericht


Key Performance viert dubbel feest: 10de verjaardag gaat gepaard met tien jaar samenwerking met marktleider Keynote Systems.

Tervuren - Duisburg, 1 juni 2010- Het Belgische Key Performance viert tien jaar activiteiten in het domein van Application Performance Management Solutions. Tegelijk viert de IT-dienstverlener zijn tienjarig partnership met Keynote Systems, wereldwijd marktleider in 'on demand' test- en meetoplossingen voor de prestaties van web- en internetapplicaties. Key Performance blikt alvast tevreden terug op een periode die gekenmerkt wordt door de opmars van het internet als informatie- en communicatiekanaal en die de activiteiten van het bedrijf in een stroomversnelling heeft gebracht.

Wat is er meer frustrerend dan een web pagina die niet snel oplaadt? Te vaak resulteert dit in ontevreden bezoekers en een slecht imago of een significant inkomstenverlies voor het bedrijf in kwestie. Deze vaststelling heeft 10 jaar geleden geleid tot het opstarten van de activiteiten van Key Performance. Van in het begin heeft Key Performance metingen (snelheid en beschikbaarheid van websites) uitgevoerd vanuit het standpunt van de gebruiker (van punt tot punt of "end-to-end"). Zo krijgen bedrijven een realistisch beeld van de laadtijd die hun klanten voor een webpagina ervaren en dit vanuit alle grote steden ter wereld. De prestaties van een website verschillen dan ook sterk per regio van waaruit men toegang heeft.

Sinds 2000 helpt Key Performance bedrijven in de Benelux om de prestaties (beschikbaarheid en snelheid) van hun websites en IT-toepassingen te meten en te optimaliseren om zo het imago en de klantengetrouwheid te verbeteren. Deze activiteiten werden opgestart binnen de Ubizen Groep, in de jaren '90 één van de marktleiders in managed security services. Door de overname van Ubizen door Cybertrust in 2004, kreeg het onderdeel "snelheid" echter een lagere prioriteit ten voordele van "beveiliging", de hoofdactiviteit van Cybertrust. Aangezien het aspect "snelheid" steeds het stokpaardje van Key Performance oprichter Michel Kalis is geweest, was dit de aanleiding om de betreffende activiteiten van het moederbedrijf los te koppelen. Met de steun van Stijn Bijnens, toenmalig CEO van Ubizen, kon Key Performance zich eind 2004 als spin-off volledig op deze activiteiten toeleggen.

Sindsdien boekte Key Performance jaar na jaar winst, en dat zonder in te boeten aan groei. In 2009 is de omzet zelfs vermenigvuldigd met 3 ten opzichte van 2005 en overschrijdt het met gemak de kaap van 1 miljoen euro.

"De bezoekers van een website zijn erg gevoelig voor de laadsnelheid van de pagina's. Recente studies, uitgevoerd door Google en Yahoo hebben aangetoond dat, indien de laadsnelheid van een pagina met 1 seconde vermindert, de bezoekers niet alleen langer op de website blijven. Dit heeft ook meteen een invloed op de behaalde omzet. Dankzij onze expertise en onze jarenlange ervaring zijn we ongeëvenaard in het aanbieden van meet- en optimalisatieoplossingen', zegt Michel Kalis, Managing Director van Key Performance. 'Dat de activiteiten van Key Performance ook in tijden van economische groeivertraging nog kunnen groeien, vertelt bovendien veel over de waarde die klanten hechten aan onze oplossingen."

Dit jaar heeft Key Performance twee wereldwijde contracten afgesloten met Philips en Shell voor het leveren van "end-to-end" monitoring van hun webapplicaties. Michel Kalis: "Voor Key Performance is het vertrouwen van grote klanten erg belangrijk. We merken dat bedrijven van dergelijke omvang graag samenwerken met gespecialiseerde bedrijven, zoals Key Performance, omdat ze op die manier kunnen genieten van de knowhow, oplossingen op maat en een goede persoonlijke service. Het verheugt ons dat ook die bedrijven ons steeds vaker weten te vinden."

Key Performance maakt daarnaast steeds gebruik van de beste technologieën, diensten en producten die het resultaat zijn van sterke partnerships. Zo werkt Key Performance reeds tien jaar samen met Keynote Systems, wereldwijd marktleider in 'on demand' test- en meetoplossingen voor online applicaties (websites, mobile, etc.) ter verbetering van de online ervaring van klanten in toonaangevende verticale markten wereldwijd. In 10 jaar tijd is Key Performance is uitgegroeid tot exclusieve verdeler van Keynote in de Benelux.

Umang Gupta, voorzitter en CEO van Keynote Systems: "We zijn verheugd dat we de tiende verjaardag van Key Performance als gewaardeerde reseller van Keynote Systems in de Benelux kunnen vieren. De noden van onze klanten met betrekking tot mobiele- en web performance tests en metingen zijn doorheen de jaren erg veranderd. Key Performance is altijd met deze veranderingen meegeëvolueerd zodat ze steeds een superieure service kunnen bieden aan onze klanten. Bovendien hebben ze zich van in het begin geëngageerd ten opzichte van technische expertise en helpen ze onze klanten om steeds de optimale waarde uit hun Keynote oplossing te halen. We kijken ernaar uit om samen met Key Performance verder te werken aan hun voortdurend succes."

Over Key Performance
Key Performance helpt bedrijven in de Benelux om de prestaties (beschikbaarheid en snelheid) van hun web- en IT toepassingen inzichtelijk te maken en te optimaliseren om zo de overall productiviteit van het bedrijf te verbeteren. Key Performance doet dit aan de hand van end-to-end monitoring, performantietests en het aanbieden van acceleratie oplossingen. Deze activiteiten worden in 2000 ontplooit door Michel Kalis binnen de Ubizen Groep. In 2005 wordt Key Performance een afzonderlijk bedrijf met de exploitatiezetel in Louvain-la-Neuve en de maatschappelijke zetel in Tervuren-Duisburg. Met inmiddels 10 jaar ervaring op het gebied van Application Performance Management Solutions is Key Performance tot op vandaag de oudste en een van de belangrijkste Keynote Systems-verdelers wereldwijd en de enige in de Benelux.

Op de klantenlijst prijken prestigieuze namen uit diverse sectoren zoals KLM, SNCB, RTBF, Philips, Shell, Swift, Thomas Cook en Sanoma Digital (voorheen Ilse Media).

Key Performance is ook uitgever van de "Keynote Benelux 40 Internet Performance Index" die de gemiddelde downloadtijd van 40 belangrijke business websites in de Benelux meet. Voor meer informatie over Key Performance surft u naar http://www.key-performance.eu

Over Keynote Systems
Keynote Systems (Nasdaq 'KEYN') is wereldwijd marktleider in on-demand test- en meetoplossingen, ter continue verbetering van de online ervaring. Al meer dan tien jaar biedt Keynote Systems meetdata en testmogelijkheden waarmee bedrijven de mobiele en online ervaringen van hun klanten kunnen begrijpen en verbeteren. Keynote Systems biedt vier soorten test- en meetoplossingen: Web performance, mobiele kwaliteit, streaming & VoIP, en klantervaring/UX.

Keynote is gekend als The Mobile and Internet Performance Authority(TM) (de Mobiele & Internet Performance Autoriteit) en heeft een marktleidende infrastructuur van meer dan 3000 meetcomputers en mobiele toestellen op ruim 240 locaties wereldwijd.

Tot haar 2800 klanten behoren de belangrijkste Internet en mobiele telefoniebedrijven, waaronder American Express, Disney, eBay, E*TRADE, Expedia, Microsoft, SonyEricsson, Sprint, T-Mobile, Verizon, Vodafone en YouTube.

Keynote(TM), The Internet Performance Authority(TM) , Keynote(TM) en The Mobile & Internet Performance Authority(TM) zijn in de Verenigde Staten en/of in andere landen een gedeponeerd handelsmerk van Keynote Systems, Inc. (c) 2010 Keynote Systems, Inc.

Voor meer informatie over Keynote Systems surft u naar www.keynote.com.