Persbericht

RES Software en CA Technologies sluiten partnerschap en creëren user workspace van de toekomst

~ samenwerking helpt traditionele desktops te transformeren in dynamische, virtuele user workspaces ~

's-Hertogenbosch, 2 juni 2010 - RES Software, marktleider op het gebied van user workspace management, heeft een partnerschap met CA Technologies gesloten. Dit stelt hen in staat om een end-to-end oplossing te bieden voor zowel lokaal als virtueel beheer van 'workspace as a service'.

"De oplossing van CA Technologies en RES Software biedt de mogelijkheid om traditionele desktops te veranderen in dynamische, virtuele werkomgevingen", zegt Roger Pilc, corporate senior vice president en general manager van de Virtualization and Service Automation Business Unit van CA Technologies. "Hiermee bieden we klanten verbeterde agility op lange termijn en mogelijkheden om kosten beter te beheren en service levels te waarborgen. Vandaag de dag maakt een medewerker gebruik van een desktop, mobiele telefoon, laptop of een ander device om toegang tot internet te krijgen. Deze oplossing biedt de mogelijkheid om traditionele desktops te transformeren, zonder dat dit afbreuk doet aan de snelheid, beveiliging of het kostenniveau."

Het premier partnerschap zorgt voor een oplossing die dynamische en contextgebaseerde workspaces combineert met gecentraliseerde beheermogelijkheden. De user workspaces worden niet geleverd vanaf één device, maar worden samengesteld vanuit diverse kostenefficiënte en eenvoudig te beheren bronnen in het datacenter en de cloud. Dit biedt IT-beheerders de mogelijkheid om mobiele werkers te ondersteunen, datalekken van devices te voorkomen en kosten te besparen. Het doel is om klanten te helpen om een eenvoudig te beheren, dynamische workspaceservice te ontwikkelen. Een service die de eindgebruiker centraal stelt, uitermate kostefficiënt is en rekening houdt met de devices en locaties waarop wordt gewerkt.

"We zijn verheugd met deze mogelijkheid om samen te werken met CA Technologies", zegt Jim Kirby, president Noord- en Zuid-Amerika bij RES Software. "Organisaties zien desktop virtualisatieprojecten en upgrades van besturingssystemen als dé ideale mogelijkheid om de stap naar dynamische workspaces te maken. Door RES PowerFuse te combineren met CA IT Client Manager krijgen klanten meer controle over de snelheid, impact en kosten van deze transformatie naar een workspace die wordt aangeboden op basis van een mix van fysieke, virtuele en cloud-bronnen, afhankelijk van de gebruikerscontext."

"De behoeften van organisaties en eindgebruikers veroorzaken een verschuiving op het gebied van architectuur, weg van PC's naar een samengestelde workspace die altijd beschikbaar en toegankelijk is", stelt analistenbureau Gartner," met on-demand distributiemogelijkheden die geschikt zijn voor de meeste devices. De mogelijkheid om - via verschillende devices, netwerken en locaties - toegang te krijgen tot de werkomgeving, vergroot bovendien de gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruiker en biedt verbeterde flexibiliteit en productiviteit aan de organisatie."


Noot voor redacties