Persbericht

NAVTEQ® Map voedt telematicaplatformen en connected PND's van Mobile Devices

Wereldwijde specialist voor maatwerktoepassingen in transport en logistiek kiest voor NAVTEQ-data

Veldhoven - 2 juni 2010 - NAVTEQ, de toonaangevende aanbieder van kaarten, verkeers- en locatiegegevens voor ingebouwde, draagbare, draadloze en zakelijke oplossingen, maakt bekend dat Mobile Devices wereldwijd voor NAVTEQ-data heeft gekozen voor zijn lijn gespecialiseerde en gestandaardiseerde platformen voor wagenparkbeheer en telematica applicaties. Mobile Devices gebruikt NAVTEQ-kaarten van Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Pacifisch Azië voor PND-navigatieapplicaties. De kaartgegevens gaan ook gebruikt worden in de Dreevo connected PND's van Mobile Devices. Deze zijn beschikbaar voor consumenten en ook als integraal onderdeel van de zakelijke oplossingen van het bedrijf, inclusief white label applicatie-stores en de technologie 'Screen Share'.

Mobile Devices is van origine gespecialiseerd in producten voor professionele applicaties. De onderneming richt zich met name op de ontwikkeling van de architectuur voor het telematicanetwerk voor de transport- en logistieke sector. Hierdoor heeft het bedrijf nu een imposant portfolio aan operating fleets van klanten die actief zijn in verschillende sectoren, uiteenlopend van taxibedrijven tot afvalverwerkers en van openbaar vervoer tot de politie.

"Onze logistieke oplossingen worden ingezet in 42 landen op vier continenten in meer dan 400 verschillende applicaties. NAVTEQ's wereldwijde specificatie is een belangrijk voordeel voor de optimalisering van het wagenpark voor grensoverschrijdend vervoer en routeplanning", zegt Cyril Zeller, VP Sales & Marketing bij Mobile Devices. "Bovendien wordt onze SDK* gebruikt door een groeiend aantal van ruim 2.000 ontwikkelaars en integrators die wereldwijd zowel professionele als applicaties voor consumenten maken. We weten zeker dat de NAVTEQ-data de nauwkeurigheid en de dekking bieden die voor nieuwe diensten nodig zijn."

Het MCT 2.0 Open Telematics besturingssysteem van Mobile Devices is gebaseerd op een zelf ontwikkelde software architectuur. Het stelt programmeurs bij derden in staat gemakkelijk diensten toe te voegen aan alle connected apparaten en om diensten op locatie te updaten. Met de Innovative Screen Share-technologie kunnen onafhankelijk ontwikkelde applicaties met behulp van één scherm en een aanraakpaneel bediend worden.

"De werkzaamheden van Mobile Devices op de markt voor telematica bestaan uit het faciliteren van nieuwe diensten van een hoge kwaliteit voor zowel bedrijven als consumenten", zegt Peter Beaumont, Enterprise customer marketing director EMEA bij NAVTEQ. "Met ons groeiende portfolio zijn we uitstekend in staat die ontwikkeling te ondersteunen."