GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

'WK kijken op megascherm mogelijk maken'

Rotterdam, 2 juni 2010

De Rotterdamse GroenLinks-fractie vindt dat het mogelijk moet zijn om tijdens het WK-voetbal de wedstrijden te kijken op grote tv-schermen in de stad. Fractievoorzitter Arno Bonte dient volgende week donderdag een motie in om het verbod van burgemeester Aboutaleb van tafel te krijgen.

Aboutaleb heeft net als zijn Amsterdamse collega Asscher besloten dat de zogenaamde megaschermen tijdens het WK-voetbal niet zijn toegestaan. 'Belachelijk', zegt Bonte, 'het lijkt wel of Aboutaleb elke week een nieuw verbod bedenkt, onder het mom van het handhaven van de veiligheid. Rotterdam begint steeds meer op een provinciestadje te lijken, een soort Meppel aan de Maas.'

De grote tv-schermen kunnen volgens Bonte juist bijdragen aan meer gezelligheid in de stad tijdens het WK. 'De burgemeester zou meer vertrouwen in de Rotterdammers moeten hebben. Door mensen bij voorbaat met wantrouwen te benaderen, creeer je juist een onveilige sfeer.'

Bonte vindt het zorgwekkend dat er steeds meer verboden over de stad worden uitgevaardigd. Zo werd tijdens de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax een groot deel van de stad dooggelegd, mochten demonstraten op 1 mei geen spandoeken op stokken meedragen en moesten bezoekers van het bevrijdingsfestival bij binnenkomst boterhamzakjes en paraplu's inleveren.

De Rotterdamse gemeenteraad orgeniseert vanavond op initiatief van GroenLinks een hoorzitting over de gevolgen van het restrictieve evenementenbeleid.


--------------------------------