Persbericht

2 juni, 2010

HPS Industrial introduceert nieuwe 1U Redundant server voor meer betrouwbaarheid

HPS Industrial, specialist in industriële computers en rackmount servers, brengt de nieuwe 1U Core I7 Redundant server op de markt. Deze rackmount server is voorzien van een redundant power supply en biedt ruimte voor vier harde schijven en een slimline optical drive.

Een rackmount server is een server-PC die in een 19" rack kan worden bevestigd. Rackmount servers worden in de praktijk vaak bovenop elkaar geplaatst, daarom is het belangrijk dat de warmte van de server goed wordt afgevoerd. Oververhitting is één van de belangrijkste oorzaken van uitval van computers. De 1U Core I7 Redundant server is daarom voorzien van diverse ventilatoren om zo voldoende luchtstroom mogelijk te maken.

Daarnaast zijn rackmount servers zeer geschikt om meerdere schijven te herbergen, vooral harddisks, in zowel 2.5" als 3.5" formaat. In kleine ruimtes waar veel opslag nodig is zijn de 1U en 2U 2.5" storage servers populair. Dit komt mede doordat ze weinig ruimte in beslag nemen en toch plaats bieden aan acht tot vierentwintig harddisks. Iedere harddisks heeft een eigen slede, zodat de harddisk tijdens gebruik kan worden verwisseld.

"De redundant power supply is één van de grootste voordelen van deze nieuwe rackmount server", zegt Stephan Nagtegaal, server specialist bij HPS Industrial. "De mogelijke kans op uitval van de server wordt hiermee tot een minimum beperkt en de flexibiliteit en compacte behuizing maken de rackmount server erg praktisch in gebruik."

Specificaties:


* Chenbro RM13204, incl. 650W redundant voeding en 4x hot-swap SATA hdd tray, slimline DVD slot
* SATAII harde schijven

* SuperMicro X8STE Socket mainboard, Dual Gbit LAN, 6x SATA, RAID 0, 1, 10, 5
* Onboard: RAID-0/1/10/5

(278 woorden)