Persbericht

Kingston Digital introduceert nieuwe SDXC-geheugenkaart

Grotere capaciteiten en snelle overdrachtssnelheden mogelijk met nieuwe Kingston SDXC-kaart

Amsterdam, 2 juni 2010 - Kingston Digital Europe Ltd, een onderdeel van Kingston Technology Company, Inc., 's werelds grootste onafhankelijke producent van geheugenproducten, introduceert de nieuwe Kingston SDXC (Secure Digital eXtended Capacity) UHS-1 Class 10 geheugenkaart. Het is één van de snelste kaarten die op dit moment verkrijgbaar zijn en is met name interessant voor prosumers en filmers. SDXC is de nieuwe standaard van de Secure Digital Association (SDA) voor SD-kaarten met een opslagcapaciteit van 32GB tot 2TB.

Op dit moment zijn er nog maar een handvol apparaten op de markt die compatibel zijn met SDXC, maar er worden steeds meer producten ontworpen waarin deze nieuwe standaard kan worden toegepast. De apparaten die voordeel zullen halen uit de toegevoegde snelle opslag zijn camera's, camcorders, HDTV's (High Definition TV), Blu-ray Disc(TM)-spelers, navigatiesystemen, mobiele telefoons en computers. De 19-in-1 Media Reader van Kingston (Kingston productnummer: FCR-HS219/1) is compatibel met SDXC-kaarten wanneer deze is aangesloten op een PC met een besturingssysteem dat exFAT ondersteunt.

"Kingston is verheugd om een SDXC-kaart op de markt te brengen die gebruikers van high-end digitale camera's en camcorders helpt om het maximale uit hun apparatuur te halen. Met de SDXC-kaart kunnen voortdurend en op hoge snelheid foto's in RAW-formaat genomen worden of kan er urenlang in hoge definitie gefilmd worden", zegt Erik Vink, business development manager voor Nederland bij Kingston Technology. "Door de toevoeging van de nieuwe SDXC-kaart aan onze huidige lijn van flash-producten kunnen onze resellers voldoen aan de vraag vanuit de markt naar fotografie- en videoapplicaties en kunnen ze inspelen op de toekomstige generaties van consumentenproducten."

De Kingston SDXC-kaart voldoet aan de SDA Memory Card Standard Version 3.01, UHS-1. UHS-1 staat voor Ultra-High Speed Bus 1, wat de nieuwe architectuur van SDXC-kaarten is. Deze zijn ontworpen om in de toekomst overdrachtssnelheden te behalen tot een maximum van 104MB/sec. en 300MB/sec. SDXC-kaarten maken gebruik van het exFAT bestandsysteem en zijn omgekeerd niet compatibel met SDHC- of SD-kaarten. Het aanbod van Kingston heeft leessnelheden tot 60MB/sec. en schrijfsnelheden tot 35MB/sec.

De Kingston SDXC UHS-1 Class 10 is wereldwijd vanaf eind juni verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van ¤410,33 (excl. BTW). De kaart wordt ondersteund door een levenslange garantie, 24/7 technische ondersteuning en de Kingston betrouwbaarheid. Kijk voor meer informatie over de compatibiliteit op http://www.sdcard.org/consumers/using_sdxc/.

Kingston SDXC UHS-1 Class 10 eigenschappen/ specificaties:
- Capaciteit*: 64GB** ·

- Afmetingen: 24mm x 32mm x 2,1mm

- Gewicht: 2,5 g

- Snelheid: minimale overdrachtssnelheid van data van 10MB/sec (Class 10), leessnelheid tot 60MB/sec. en schrijfsnelheid tot 35MB/sec.
- Bus mode: Versie 1, UHS104, tot 104MB/sec

- Besturingstemperatuur: -25°C tot 85°C

- Opslagtemperatuur: -40°C tot 85°C

- Voltage: 3,3v

- Voldoet aan de SD Card Association card 3.01 specificatie
- Kopieerbescherming: ondersteuning voor CPRM (Content Protection for Recordable Media)
- Veiligheid: ingebouwde schrijfbescherming voorkomt dat data per ongeluk verloren gaan
- Compatibel: met apparaten voor SDXC, niet compatibel met SDHC- en standaard SD-apparaten en -kaartlezers
- Bestandsysteem: exFAT

- Gegarandeerd: levenslange garantie

- Ondersteuning besturingssysteem: Windows 7, Windows Vista (SP1 of later), Windows XP (SP2 of later) met exFAT update


* Neem contact op met je PC-fabrikant om te controleren of de SD-ingang op je PC geschikt is voor SDXC-kaarten en voor de beschikbaarheid van de SDXC driver. De voor SDXC geschikte driver voor de SD toegang kan op de website van het Microsoft Download Center gedownload worden.
** Het kan zijn dat 64GB-kaarten een geüpdate driver nodig hebben. Raadpleeg de handleiding van het apparaat voor de eisen.
· Een deel van de vermelde capaciteit wordt gebruikt om te formatteren en voor andere functies en is dus niet beschikbaar voor dataopslag. Kijk voor meer informatie in de Kingston Flash Memory Guide op http://www.kingston.com/Flash_Memory_Guide

Kijk op de nieuwe consumentenwebsite van Kingston voor nieuws, wedstrijden en tips & trucs: http://www.rememberkingston.com/nl
Noot voor redacties