ACERTA en het FWO tekenen overeenkomst

02/06/2010 12:00

Acerta

Wetenschappelijke Prijs ACERTA, primeur voor doctoraatstudenten in sociale wetenschappen

Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) en ACERTA ondertekenden zopas een overeenkomst om een prijs van 5.000 euro uit te reiken aan een jonge, beloftevolle onderzoeker, verbonden aan een Vlaamse universiteit, voor een afgeronde doctoraatsthesis in de sociale wetenschappen (vakgebieden Sociaal Recht, Arbeids- en Demografische Economie, Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie of Arbeidspedagogiek en Opleidingspedagogiek). Deze overeenkomst volgt op de inrichting door ACERTA, van een Leerstoel Social Profit aan de Universiteit Antwerpen en een Leerstoel Talent Management & Employability bij de K.U.Leuven en toont de ernst van ACERTA in haar verankering met de wetenschappelijke wereld.

Dr. ir. Elisabeth Monard, secretaris-generaal van het FWO, ziet de samenwerking met ACERTA als een nieuwe stap: "ACERTA is ons niet onbekend als leverancier van payrolldiensten en uit die goede samenwerking is nu ook een meer inhoudelijke band gegroeid. Dat kunnen we enkel toejuichen. Wetenschappelijke prijzen als deze houden de wetenschapswereld dicht bij de bedrijfsrealiteit en bedrijven evenzo bij de onderzoekswereld. Die wisselwerking is goed voor beide partijen. Het FWO heeft al een hele reeks gerenommeerde Wetenschappelijke Prijzen, maar de Wetenschappelijke Prijs ACERTA is een primeur omdat het de eerste FWO-prijs is specifiek ter ondersteuning van onderzoek in de sociale wetenschappen ."

Philippe Depaepe, Directeur Sales, Marketing en Communicatie bij ACERTA, benadrukt het belang van een dergelijke prijs voor een bedrijf als ACERTA: "Wij investeren doelbewust in wetenschappelijk onderzoek, omdat de fundamenten van goede dienstverlening ook gestoeld zijn op kennis en ervaring. Met deze uitgestoken hand naar de universitaire wereld wil ACERTA zich bekend maken als een ernstige partner van de wetenschappelijke wereld."

De Wetenschappelijke Prijs ACERTA bedraagt 5.000 euro. Het FWO is alvast gestart met een campagne in alle Vlaamse universiteiten om kandidaten warm te maken voor de prijs . Kandidaturen kunnen ingediend worden bij het FWO tot 1 oktober 2010 via de website www.fwo.be. De prijs geldt voor een doctoraatsthesis die in de twee jaar voor de indiendatum werd afgerond.

Over ACERTA

ACERTA is als HR-dienstengroep in België gespecialiseerd in het advies, de informatisering en de verwerking van administratieve processen rond loonverwerking, sociale zekerheid, kinderbijslag en vestigingsformaliteiten. De groep ondersteunt de ondernemer in elke groeifase en elk HR-proces met ACERTA Ondernemingsloket, ACERTA Sociaal Verzekeringsfonds, ACERTA Sociaal Secretariaat, ACERTA Public, ACERTA Kinderbijslagfonds en ACERTA Consult. De groep is met ACERTA Consult en de expertisemerken Kern Selection, Executive Research, Corgo Executive Partners en BCT Coaching & Training ook een actieve speler op de markt van werving & selectie en het beheer en de ontwikkeling van menselijk kapitaal. ACERTA telt meer dan 1.200 medewerkers, verdeeld over 22 kantoren in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. De groep kende in 2008 een omzet van ruim 124 miljoen euro.

Over FWO

Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) is een onafhankelijk agentschap dat kennisgrensverleggend, fundamenteel onderzoek in Vlaanderen ondersteunt in alle wetenschapsgebieden. Het FWO financiert excellente onderzoekers en onderzoeksprojecten. In 2009 steunde het FWO ongeveer 1.500 onderzoekers en 1.300 onderzoeksprojecten. Het FWO krijgt financiële steun van de Vlaamse Gemeenschap, de federale overheid en vele bedrijven en stichtingen.

De kennis uitdiepen over de mens en zijn omgeving: dát is de missie van het FWO. Die raakt meteen ook de essentie van het fundamentele onderzoek. De fundamentele wetenschap verlegt de grenzen van onze kennis. Alleen dan krijgt innovatie een kans. Want grensverleggende kennis legt de kiem van alle nieuwe ontwikkelingen. En dat is dé garantie op economische groei, welvaart en welzijn.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel