Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre

2 juni 2010


--Persbericht-

Herinrichting Wentholtpark Lichtenvoorde van start

Het definitieve ontwerp voor de herinrichting van het Wentholtpark is klaar. De manier waarop dit ontwerp tot stand is gekomen is bijzonder te noemen. Door middel van een innovatieve aanbesteding is van vijf aannemers het mooiste ontwerp gekozen door het ontwerpteam, bestaande uit buurtbewoners en de school Marianum. Het winnende ontwerp was van Liemers Hendriks Groenvoorziening uit Didam. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart.

Definitief ontwerp
Het ontwerpteam heeft een grote stem gehad in de totstandkoming van het uiteindelijke ontwerp voor het Wentholtpark. Er is nog een aantal aanpassingen doorgevoerd op verzoek van het ontwerpteam, onder andere de materiaalkeuze voor het schoolplein. Het definitieve ontwerp is te zien op www.oostgelre.nl.

Planning werkzaamheden
Als eerste worden de werkzaamheden aan het schoolplein van het Marianum uitgevoerd. Deze werkzaamheden zijn zo snel mogelijk van start gegaan, maar er is natuurlijk wel rekening gehouden met de schoolexamens en wensen van omwonenden. In september moet het nieuwe schoolplein klaar zijn. Dat houdt in dat er tot de schoolvakantie redelijk intensief gewerkt wordt aan en rondom het schoolplein. Vanaf september vinden de werkzaamheden aan de rest van het park plaats. De herinrichting van het hele Wentholtpark is in 2011 klaar.

Thema's
Het Wentholtpark krijgt thema's als (natuur)educatie en sport en spel. De verbinding met de sportvoorziening op de Hamalandlocatie ligt nu even stil in afwachting van een nieuw collegevoorstel. Momenteel is de gemeente bezig met het opstellen van een gebiedsvisie voor het historisch deel van Lichtenvoorde tussen de Dijkstraat/Rentenierstraat en Richterslaan. Dit is het oudste stukje van Lichtenvoorde. Daar komt de Hofbeek zoveel mogelijk boven de grond te liggen.

Subsidies
De provincie Gelderland heeft een Europese subsidie van E 300.000 toegezegd voor de aanleg van een toeristische fietsroute. Deze fietsroute verbindt het noordelijk en het zuidelijk buitengebied met elkaar. De route leidt door het Wentholtpark en het centrum van Lichtenvoorde. De fietsroute sluit aan op de bestaande fietsroutes. In het zuidelijke deel van het Wentholtpark worden natuurlijke speelplekken gecreëerd met water, zand, takken en bomen. Kinderen kunnen hier spelenderwijs leren en lekker bewegen in een natuurlijke omgeving. Bij de provincie is subsidie aangevraagd voor het project Cool Nature. In het park kunnen bezoekers straks verkoeling zoeken tijdens warme perioden. Het park bestaat uit veel waterpartijen en hoge, bladerrijke bomen. De bomen bieden veel koele en schaduwrijke plekken. Hiervoor is een subsidieaanvraag ingediend bij de Regio Achterhoek van E 12.500. Oost Gelre voldoet aan alle vereisten voor deze subsidie. De verwachting is dan ook dat de subsidie binnenkort wordt toegekend.

Meer informatie
Mensen die meer willen weten kunnen terecht op de website van de gemeente: www.oostgelre.nl. Ze kunnen ook contact opnemen met de projectleider V. Lette van de gemeente Oost Gelre via telefoonnummer: 0544 - 39 35 35.

Noot aan de redactie
Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan de afdeling Communicatie, Brandt Keegstra, telefoon 0544 - 393552.
-----------------------



---- --