Ingezonden persbericht


persbericht >update

Amsterdam, 2 juni 2010

Definitieve programma Het Concertgebouw Open bekend

Vanaf heden is het definitieve programma van Het Concertgebouw Open, de open dag van het Concertgebouw op zaterdag 12 juni, online te raadplegen via concertgebouwopen.nl/programma

Tijdens de open dag is het Concertgebouw tussen 12.00 en 17.00 uur vrij toegankelijk voor publiek. Iedereen die een kijkje wil komen nemen in de zalen en foyers is welkom bij de vele muzikale optredens en andere activiteiten. De dag wordt om 12.00 uur feestelijk geopend door H.K.H. Prinses Màxima der Nederlanden. De presentatie in de Grote Zaal is in handen van cabaretduo Mike & Thomas.

De hele dag zijn in de Grote Zaal, de Kleine Zaal, de Spiegelzaal en diverse foyers, doorlopend optredens te zien van honderden talentvolle Amsterdamse amateur-musici. Uit meer dan 120 aanmeldingen zijn tientallen acts uit alle stadsdelen geselecteerd. Samen zorgen deze voor een zeer diverse muzikale afspiegeling van de stad.

Vanaf 12.00 uur zijn er in de verschillende zalen optredens te bezoeken van o.a.:
- Tenedle, Italiaanse singer-songwriter met muziek van drie van zijn grote voorbeelden
- New City Voices, zeven meiden uit Amsterdam Zuidoost met swingende a capella gospel
- de jonge bigband Jazz Juniors (met als gastsolist saxofonist Benjamin Herman)
- Gay Men's Chorus Manoeuvre met een ode aan Ramses Shaffy
- een spectaculair optreden van 100 altviolisten samen met altvioliste Esther Apituley
- Vito Ciurca, een 12-jarige pianovirtuoos

- operazang door Cantina Musica per Tutti
Daarnaast staan optredens gepland met Afro-Caraïbische muziek, oud-Hollandse liederen, tango, Spaanstalige renaissancezang, instrumentale jazz, klassieke kamermuziek, fanfare-repertoire en nog veel meer. Ook zijn er gratis rondleidingen, workshops en is er een speciale Concertgebouw-lounge met DJ/VJ ingericht.

Van 10.00-12.00 uur vindt in de Kleine Zaal de finale plaats van de Talentenjacht voor Amsterdamse kinderen van 9 t/m 12 jaar. De prijsuitreiking vindt plaats in de Grote Zaal aan het einde van de dag.

HET CONCERTGEBOUW OPEN
Zaterdag 12 juni 12.00 - 17..00 uur
Toegang gratis
Presentatie: Mike & Thomas
concertgebouwopen.nl/programma

Accreditatie fotojournalisten:
Uitsluitend per e-mail naar r.vanhouten@concertgebouw.nl (tot uiterlijk donderdag 10 juni 15.00 uur) o.v.v. naam, medium en functie.

Het Concertgebouw Open maakt deel uit van Tempel zonder Drempel, een programma waarmee het Concertgebouw de participatie en publieksverbreding binnen het Concertgebouw wil stimuleren. Tempel zonder Drempel wordt financieel mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het VSB Fonds, de Vandenbroek Foundation, het Fonds voor Cultuurparticipatie, Het Concertgebouw Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.