Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeenteraad Barendrecht

Gemeenteraad stelt jaarrekening over 2009 vast

BARENDRECHT (woensdag 2 juni 2010) ­ Gisteravond heeft de gemeenteraad de jaarrekening 2009 vastgesteld. In de jaarrekening 2009 legt het college van burgemeester en wethouders verantwoor- ding af over de uitvoering van het beleid en het financiële resultaat over 2009. Het jaar 2009 wordt afgesloten met een negatief saldo van 1.791.000 euro. Dit bedrag wordt afgeboekt van de algemene reserve.

Voornaamste oorzaken van het negatief saldo waren de stortingen in voorzieningen voor negatieve grond- exploitaties en een afwaardering voor de centrumontwikkeling. Daarnaast ontving de gemeente een veel lagere uitkering uit het Gemeentefonds.

Ombuigingen Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) De twintig regiogemeenten die aangesloten zijn bij de VRR hebben aan de VRR een ombuigingstaakstelling van 5% opgelegd. Alle raadsfracties zijn akkoord met de bezuinigingstaakstelling, maar hebben door middel van het indienen van een amendement een eigen zienswijze ingebracht op de invulling van de ombuigingen. De burgemeester, portefeuillehouder voor dit dossier, zal met de andere BAR gemeenten hun zienswijzen bespreken om te bekijken of hierin gezamenlijk kan worden opgetrokken. De raad wordt van het verdere verloop van het dossier op de hoogte gehouden.

Begraafplaatsen
De raad stemde in met de beleidsnota begraafplaatsen. Door met deze nota in te stemmen ging de raad akkoord met de actiepunten ter verbetering van de begraafkwaliteit op beide begraafplaatsen, met het niet langer aanbieden van algemene kindergraven en algemene asbestemmingen, met de verzelfstandiging en ontwikkeling van een rouwcentrum op begraafplaats Den Ouden Dijck en met de differentiatie van leges.


Noot voor redacties