Ingezonden persbericht


Persbericht

Luister naar wat de politici willen, in de auto of op je iPod

Nu ook gesproken mp3-versies verkiezingsprogramma's

Haarlem, 1 juni 2010 - Vanaf vandaag zijn de verkiezingsprograamma's van de meeste grote politieke partijen gratis in mp3 te downloaden. De gesproken versies zijn geschikt voor op de iPod en iedere andere mp3-speler. Boeiend luistermateriaal, bijvoorbeeld voor onderweg in de auto of in de trein.

Vrijwel alle politieke partijen hebben audioversies van hun verkiezingsprogramma's laten opnemen. De gesproken versies zijn handig voor mensen die liever luisteren dan lezen. Ook voor mensen die door tijdgebrek niet aan lezen toekomen is het een uitkomst. Zij kunnen de plannen van de politici op hun mp3-speler beluisteren op een moment dat het ze zelf het beste uitkomt.

De verkiezingsprogramma's van de grootste politieke partijen zijn gratis te downloaden bij Luisterrijk. De partijen die tot nu toe aan dit initiatief hebben meegewerkt zijn (in alfabetische volgorde): CDA, Christen Unie, D66, Groen Links, Partij voor de Dieren, SGP, SP en VVD. De teksten zijn ingesproken door professionele stemmen. Bij een aantal verkiezingsprogramma's is bovendien de inleiding voorgelezen door de partijleider zelf. Dit werd onder meer gedaan door:


- André Rouvoet (ChristenUnie)

- Femke Halsema (Groen Links)

- Kees van der Staaij (SGP)

- Marianne Thieme (Partij voor de Dieren)

- Mark Rutte (VVD)

Luisterboeken worden meer en meer gewaardeerd door mensen die liever luisteren dan lezen, bijvoorbeeld in de file, in de trein of tijdens het sporten. Op die momenten vinden ze de tijd om naar een roman of hoorcollege te luisteren, terwijl ze er op andere momenten niet aan toe komen.

De verkiezingsprogramma's zijn opgenomen door Dedicon. Deze organisatie neemt van oudsher luisterboeken op voor mensen met een leesbeperking, maar de laatste jaren ook steeds vaker voor een algemeen publiek. Downloadwinkel Luisterrijk is gespecialiseerd in het leveren van digitale luisterboeken in mp3. Tijdens de Week van het Luisterboek, van 16 t/m 27 juni 2010, zal bij (web)boekhandels en bibliotheken extra aandacht zijn voor het luisterboek.

De gesproken versies van de verkiezingsprogramma's zijn te vinden op:

http://www.luisterrijk.nl/verkiezingen

---- Einde Persbericht ----

Over Luisterrijk

Luisterrijk (www.luisterrijk.nl) is de grootste mp3-downloadshop voor luisterboeken in Nederland en Vlaanderen. Deze onafhankelijke internetboekwinkel levert meer dan 1000 luisterboeken als legale mp3-download, met prijzen die gemiddeld 20% lager zijn dan de cd-versies. Consumenten kunnen de luisterboeken (na elektronische betaling) downloaden en ze vervolgens direct beluisteren, overzetten op een iPod of andere mp3-speler of branden op cd. De website biedt alle vormen van gesproken woord, variërend van literatuur tot hoorcolleges, van audiotours tot managementboeken en van kinderboeken tot thrillers in verschillende talen, waaronder het Nederlands, Vlaams, Fries, Engels, Duits en streekdialecten.

Luisterrijk heeft contracten met vrijwel alle uitgevers in Nederland en Vlaanderen. De webwinkel is winnaar van een Thuiswinkel Award 2008 (publieksprijs in de categorie Cd's/dvd's, boeken, tijdschriften & games klein) en 2009 (vakprijs Innovatie Award). De webwinkel is wereldwijd dag en nacht bereikbaar op www.luisterrijk.nl. Luisterrijk is medeorganisator van de Week van het Luisterboek, van 16 tot en met 27 juni 2010.