Ingezonden persbericht


()

Gebruik video's voor een grotere bedrijfsomzet

Open2Europe presenteert 'Video Pack Europe': videocommunicatie om de zichtbaarheid van uw onderneming op het Nederlandse en Europese web te vergroten

Parijs, Frankrijk, 2 juni 2010 - Open2Europe, specialist op het gebied van Europese digitale communicatie, kondigt de lancering van zijn aanbod van videoservices aan. Speciaal voor ondernemingen die hun aanwezigheid en zichtbaarheid op het internet willen zien groeien, heeft Open2Europe een aanbod van videoservices - gerelateerd aan digitale communicatie - ontwikkeld.

Open2Europe is een internationaal communicatiebureau gespecialiseerd in digitale communicatie, persrelaties, publieke relaties, vertalingen, mediatraining en mediaplanning.

De digitale communicatieafdeling heeft drie expertisedomeinen: video, zoekmachineoptimalisatie en sociale media. Open2Europe beschikt hiermee over de competenties die noodzakelijk zijn in een tijdperk waarin traditionele communicatie steeds meer evolueert naar digitale communicatie. Dankzij de ontwikkeling van breedbandverbindingen heeft het internet zich de afgelopen jaren opgewerkt tot een ware bron van informatie die nieuwe communicatiemogelijkheden biedt aan bedrijven. Enkele statistieken: 95% van de Europese ondernemingen heeft een internetverbinding, 54% van de Europese huishoudens heeft thuis toegang tot het internet en 45% van hen surft minstens één keer per week op het internet1.

Online video's - een groeifactor voor ondernemingen

De opmars van het internet, en van het web 2.0 in het bijzonder, heeft de relatie van ondernemingen met hun klantendoelgroepen fundamenteel veranderd. De internetgebruiker is coproducent van de informatiestroom geworden en deinst er niet voor terug om zijn mening over producten en services te geven. In plaats van hun boodschap aan potentiële klanten op te leggen, willen bedrijven tegenwoordig juist tegemoet komen in de behoeften van de internetgebruikers door de inhoud van hun boodschappen en het type kanaal (video, audio, enz.) waarmee deze verspreid worden, aan te passen. MediaCom voorspelt dat de investeringen in online videoadvertenties dit jaar in Europa met gemiddeld 50% zullen toenemen, aangezien de populariteit van dit kanaal - 8 op de 10 mensen kijkt nu video's op het internet - ervoor zorgt dat adverteerders en marketeers hun budgetten verhogen2. Een videoaanbod om ondernemingen bij te staan in hun ontwikkeling Open2Europe is overtuigd van de noodzaak om de zichtbaarheid van zijn klanten in de sociale media (sociale netwerken, blogs, websites voor het delen van videofilms, enz.) te vergroten en lanceert een aanbod van videoservices verkrijgbaar in meer dan 25 talen. Door de digitale communicatiestrategie aan de karakteristieken van elk land aan te passen, versterkt Open2Europe de positie van zijn klanten op de Europese markt.

Om deze digitale revolutie - waarbij video's als informatiebron worden aangewend - zo goed mogelijk te controleren, beschikt Open2Europe over een interne videoproductiestudio met gekwalificeerde experts en een team bestaande uit meer dan 25 nationaliteiten om de videoboodschappen aan te passen aan de verschillende webkarakteristieken. Open2Europe biedt bedrijven op deze manier de mogelijkheid hun video's te laten ontwerpen en beheren om een directe, visuele communicatie te ontwikkelen met opinieleiders en internetgebruikers.

Jérôme Mauduit, oprichter en CEO van Open2Europe, verklaart: "Het gebruik van nieuwe technologieën en van internet in het bijzonder is één van de succesfactoren van het economisch model van Open2Europe. Sinds de oprichting gebruiken onze multiculturele teams het internet en nieuwe media om de naamsbekendheid van onze klanten in Europa te vergroten. Met meer dan 70 medewerkers met 25 verschillende nationaliteiten beschikt Open2Europe vandaag de dag over de vak- en taalvaardigheden die noodzakelijk zijn voor het opzetten van een digitale strategie in de Europese Unie."


1 Bron: Toute l'Europe en un clic

2 Bron: http://advertising.microsoft.com

Over Open2Europe - www.open2europe.com Open2Europe, opgericht in 2001, is een internationaal communicatiebureau met het hoofdkantoor in Europa en dochterbedrijven in Noord-Amerika (Open2America) en China (Open2China). Het doel van het bureau is bedrijven die hun activiteiten willen opzetten of ontwikkelen in deze verschillende regio's te ondersteunen door hen op maat gemaakte communicatieservices aan te bieden, bestaande uit PR, media training, digitale communicatie, media buying en bedrijfscommunicatie. Open2Europe is tevens specialist op het gebied van Europese digitale communicatie.

Als business development partner maakt dit internationale communicatiebureau optimaal gebruik van haar internationale aanwezigheid en kennis van de lokale markten om haar klanten van strategisch advies te voorzien met een multiculturele benadering. Het agentschap focust zich op verschillende sectoren: consumentengoederen en services, duurzame ontwikkeling, nieuwe technologieën, gezondheid & schoonheid en toerisme.

Open2Europe werkt vandaag de dag met meer dan 100 bedrijven en de onderneming telt meer dan 70 consultants met 25 verschillende nationaliteiten op het hoofdkantoor in Parijs alleen.

Open2Europe Perscontacten: