Provincie Gelderland


Ga naar de internetsite van de provincie Gelderland

Arnhem, 2 juni 2010

Rondweg Zutphen-Eefde N348 door Provinciale Staten vastgesteld

De jarenlange discussie over de beste manier om het doorgaande verkeer tussen Zutphen en Deventer uit de kern van Eefde te weren, is nu afgerond. Provinciale Staten spraken vandaag, 2 juni, met algemene stemmen steun uit voor het inpassingsplan dat Gedeputeerde Staten hebben opgesteld om de aanleg van de westelijke rondweg mogelijk te maken. De Van de Capellenlaan in Zutphen wordt hiermee eveneens ontlast en bovendien krijgt industrieterrein De Mars een betere ontsluiting.

De Staten dringen via een motie aan op een onderzoek naar een integrale totaaloplossing. Men is het eens met het feit dat dit plan slechts een deeloplossing is. Vooral het vervolg van de weg Zutphen-Deventer na de rondweg en de mogelijke verkeersproblemen die dat met zich mee gaat brengen en de aansluiting op de A1 bij Deventer baren PS zorgen. GS wordt gevraagd om voor het eind van dit jaar duidelijkheid te geven over de haalbaarheid en de financiële consequenties van een vervolg. De sprekers namens de fracties begrijpen de vele reacties uit het publiek. Die zijn zowel negatief als positief. Het zwaarst weegt voor velen echter dat nu een keuze moet worden gemaakt voor alle burgers. Leefbaarheid en duurzaamheid mogen echter niet vergeten worden. Vandaar dat de Staten aandrongen op een vervolgstudie.

Integrale studie
Gedeputeerde Van Haaren gaf aan al met die integrale studie bezig te zijn. Het opwaarderen van de bestaande weg, een oostelijke rondweg Gorssel aansluitend op de A1 bij Deventer Oost en een oostelijke rondweg Gorssel aansluitend op de A1 bij Deventer maken daarvan onderdeel uit. Zij verwacht of eind van dit jaar of begin volgend jaar hierover met de Staten te kunnen spreken. Met het vaststellen van het inpassingsplan is tevens een krediet van 51 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de uitvoering.

Noot voor redacties