Ingezonden persbericht


directeur De Balie vertrekt
Amsterdam, 1 juni 2010

Algemeen en artistiek directeur Ellen Walraven vertrekt per half juli uit De Balie, het centrum voor kunst en politiek in Amsterdam. Samen met zakelijk directeur Dianne Zuidema trad zij vier en een half jaar geleden aan.

Atzo Nicolaï, bestuursvoorzitter, stelt namens het bestuur "dat Ellen Walraven De Balie de afgelopen jaren weer stevig heeft neergezet als dé plek voor spannend en origineel inhoudelijk debat." Voorbeelden daarvan zijn de aanstaande programma's in het kader van de verkiezingen waarin De Balie een Linkse Kerkdienst houdt en een rechtbank in het leven roept onder de titel Het Recht van Rechts.

"Ik ben blij dat het gelukt is om De Balie als marktplaats van ideeën te profileren, waarbij het verbinden van kunst, cultuur en politiek altijd centraal stond." Walraven deed dit niet alleen in Nederland. Ook internationaal manifesteerde De Balie zich, met als hoogtepunten de programma's Rough Guide to Amsterdam in Belgrado en onlangs de internationale festivals Hotel van Hassel en Is dit J.M. Coetzee?. "Het werken aan deze festivals hebben mijn liefde voor literatuur en theater weer aangewakkerd en ik heb besloten me hier weer op te richten en terug te keren naar mijn oude vak." Per 16 augustus gaat zij van start als dramaturg bij Toneelgroep Amsterdam.

Binnenkort begint de wervingsprocedure voor een nieuwe inhoudelijk directeur.



Ingezonden persbericht