Ingezonden persbericht



Flevoland als Kunstwerk, uniek educatieprogramma van Nieuw Land en Museum De Paviljoens

Lelystad - Nieuw Land uit Lelystad en Museum De Paviljoens uit Almere gaan een meerjarige samenwerking aan voor alle scholen en bieden vanaf september 2010 het unieke educatieprogramma Flevoland als Kunstwerk aan. Beide organisaties verheugen zich om het culturele educatie- aanbod te verbreden met kennis die kunst en erfgoed van Flevoland met elkaar in relatie brengt.

Flevoland als Kunstwerk is een speciaal educatiepakket voor klas 2 van het voortgezet onderwijs en de groepen 6 en 7 van het basisonderwijs over de geschiedenis van Flevoland, zoals de plannenmakerij, de drooglegging en ontginning, de archeologische vondsten die zijn gedaan van de Swifterbantcultuur en van schepen die ooit op de Zuiderzee zijn vergaan, maar ook de bijzondere Land Art projecten, waaronder het Observatorium van Robert Morris, Exposure van Antony Gormley en de De Groene Kathedraal van Marinus Boezem. Het educatiepakket bestaat uit een bezoek aan Nieuw Land of Museum De Paviljoens en enkele Land Art projecten, uit het onlangs verschenen cahier Land Art, de educatieve films Land Lucht Lijn en Streep door de Zee, Zuiderzeeliederen en diverse online lesmaterialen (voorbereidende- en verwerkingslessen) over de verschillende onderwerpen.

Arjan Agema, directeur Nieuw Land
'Onze missie is: bezoekers actief verleiden om met andere ogen naar Flevoland te kijken.' (Uit: Jaarverslag 2009)

Flevoland als Kunstwerk
Nieuw Land en Museum De Paviljoens willen met dit educatieprogramma door middel van onderzoek, kunstprojecten en interactieve lespakketten inspelen op de culturele identiteit van Flevoland en de rol die het landschap, erfgoed en de Land Art van Flevoland spelen. Flevoland als Kunstwerk wordt ingezet om de bewustwording van de culturele identiteit van Flevoland te versterken en te ontwikkelen bij de jongste bewoners.

Kijk voor meer informatie over Nieuw Land op www.nieuwlanderfgoed.nl. Kijk voor meer informatie over Museum De Paviljoens op www.depaviljoens.nl

Noot voor redacties

Voor meer informatie voor het educatiepakket of het onderzoek Flevoland als Kunstwerk:

Annelien Kers medewerker educatie Museum De Paviljoens Tel: +31 (0)36 545 0400
educatie@depaviljoens.nl

Yolanda van den Berg medewerker educatie Nieuw Land Tel: +31 (0)320 225 906
y.vandenberg@nieuwlanderfgoed.nl



Ingezonden persbericht