Ingezonden persbericht



Silence is Sexy schrijft protestlied tegen 'angstzaaierij' Geert Wilders

Hoewel de Tweede Kamer-verkiezingen voor de deur staan, gaan de meeste liedjes op de radio nog steeds over de liefde, het faillissement van een bedrijf of over het WK-voetbal. Maar er zijn nog meer zaken van belang die het bezingen waard zijn. De Utrechtse rockband Silence is Sexy verwondert zich over de opkomst van Geert Wilders en mengt zich in het debat met het protestlied Here Comes The Wave.

Gitarist Pim van de Werken licht toe waarom Silence is Sexy zich geroepen voelt stelling te nemen tegen Wilders en zijn PVV: "Wij verbazen ons over de gretigheid waarmee mensen de angstzaaierij van Geert Wilders slikken als dé oplossing voor alle problemen. En over het gemak waarmee alle andere politici vervolgens - bang om stemmen te verliezen - beweren dat het erg slecht gaat met Nederland. Terwijl je geen bord, maar een 52-delig servies voor je kop moet hebben om te vergeten dat het in vergelijking met andere delen van de wereld juist erg goed gaat met Nederland".

Silence is Sexy werkt momenteel aan haar derde album, waarop gekozen is voor een meer experimentele, eclectische aanpak. De band raakte geïnspireerd door de veelzijdigheid van The White Album van The Beatles. Dit is dan ook duidelijk terug te horen in Here Comes The Wave. Zo zijn de drums teruggebracht tot basale percussie, de gitaren geïnspireerd door Brian Eno's 'treatments' vervormd tot zeegeluiden-soundscapes en de onnatuurlijk lage koren in het refrein geven het nummer een vervreemdende sfeer mee. Het nieuwe album van Silence is Sexy komt naar verwachting in 2011 uit.

De bijbehorende videoclip is gemaakt met behulp van beelden uit de Amerikaanse televisieserie One Step Beyond. De aflevering uit 1960 bevindt zich in het 'public domain' en is daarom vrij te gebruiken. Here Comes The Wave werd opgenomen in studio Spitsbergen in Groningen.

Het nummer is te downloaden volgens het 'betaal wat je wilt'-principe van de website van de band of voor 99 cent via iTunes. Vorig jaar won Silence is Sexy tijdens EuroSonic/Noorderslag de Interactive Award 2009. De band kreeg deze prijs als aanmoediging voor de vooruitstrevende manier waarmee het tweede album This Ain't Hollywood aan de man werd gebracht op internet.

Here Comes The Wave

Fear is an ocean
the drops of water come so near
I won't let them wash all over me
the danger of words now
becomes a flood for those who see
freedom doesn't come for free

Here comes the wave
are we safe when the mad man talks?
spreading seeds of anger feeds hungry ears
I will not fear

Adrift on the ocean
Will we make it out of here?
Hurricane season is coming near
Is there a man who
Can turn this water into wine
or at least give me a sign

Here comes the wave
are we safe when the mad man talks?
spreading seeds of anger feeds hungry ears
I will not fear