Ingezonden persbericht



Nieuwe Vakantiebijbelgids Ark Mission kleurt oranje

VBG-2010-400.jpg
Onlangs verscheen bij Ark Mission voor de 39e keer de nieuwe Vakantiebijbelgids. De vrolijke oranje kleur voorop is een knipoog naar het WK voetbal evenals de titel Op je doel af! De inhoud biedt voldoende stof voor een dagelijks moment van bezinning voor een periode van drie weken tijdens of na het WK voetbal. De auteurs hebben overdenkingen geschreven bij zelf gekozen bijbelteksten. De start en het op weg zijn om je doel te bereiken is de rode draad die door de inhoud loopt. De overdenkingen zijn beslist geen eenheidsworst omdat de auteurs duidelijk een eigen stijl van schrijven hebben en putten uit verschillende ervaringen. Dit jaar tekenden voor de inhoud Leo de Vos - voormalig tv programmamaker bij de omroep, Henk Fonteyn - legerpredikant in o.a. Uruzghan en Erica Kramer. Zij debuteerde onlangs met haar bundel Treinreflecties. De teksten zijn laagdrempelig geschreven en interkerkelijk van karakter waardoor de Vakantiebijbelgids een heel breed bereik heeft.

De gratis Vakantiebijbelgids van Ark Mission (oplage 120.000 exemplaren) wordt de komende periode verspreid via de christelijke boekhandel, vakantie- en toeristencentra en andere instellingen. Veel kerkelijke gemeenten geven de gids mee aan de gemeenteleden bij de start van het vakantieseizoen. Ook blijkt dat de gids in toenemende mate huis aan huis wordt uitgedeeld als geschenk namens de kerk of parochie. Wie gebruik wil maken van de mogelijkheid om, in veel gevallen zelfs gratis grote aantallen aan te vragen kan hiervoor de informatie raadplegen bij de Vakantiebijbelgids op www.arkmission.nl. Via deze site kan de gids ook gedownload worden.

Ark Mission zet zich al bijna 100 jaar in voor de bijbelverspreiding in binnen- en buitenland. Jaarlijks worden dankzij steun van donateurs veel Bijbels, kinderbijbels en andere bijbelgerelateerde boeken gefinancierd. Onlangs bracht Ark Mission de eerste Engelstalige en Franstalige gezondheidsbijbel uit (Life Guide en Guide de la Vie) waarin de bijbeltekst gecombineerd is met voorlichting over HIV/Aids preventie, gezondheidszorg en opvoeding. Deze edities worden verspreid in ontwikkelingslanden in Afrika. Zie www.arkmission.nl voor meer informatie.



Noot voor redacties

Noot voor de redactie,