Hilversum, 2 juni 2010

Afrikaanse artiest Friction met WK-nummer

voor Oranje!

Voor iedereen die in voetbalsferen met een Afrikaans tintje wil komen

De Ghanese artiest Friction, sinds 2006 gevestigd in Nederland en bekend van de single 'Mijn Alles', houdt van Holland, en van voetbal. Tel hierbij zijn liefde voor muziek op, en het resultaat is duidelijk; Friction heeft een speciaal Oranje-nummer voor het WK gemaakt.

Samen met de Hilversumse rapgroep BPM zingt en rapt Friction in het Nederlands op een Afrikaanse beat, een perfecte combinatie voor een WK die dit keer in Zuid-Afrika plaatsvindt.

Logische keus

Alhoewel Friction uit Ghana komt, en pas sinds 2006 in Nederland is gevestigd, was het maken van een Oranje-nummer niet meer dan logisch voor hem.

"Sinds ik hier woon, voel ik mij thuis in Nederland. Bovendien kijk ik zo mogelijk naar alle wedstrijden van Oranje½, aldus Friction. ½Ik wilde voor dit WK echt een liedje maken om het Nederlands elftal te steunen en alle supporters in de feeststemming te brengen . Het nummer is precies geworden hoe ik het voor ogen had; met Nederlandse raps, een stukje Afrikaans er in en een swingende beat er onder, een mooie mix van het Oranje-gevoel met mijn Afrikaanse roots."

Het nummer met de bijbehorende videoclip is nu te bekijken op Friction's website www.friction-music.com. De single is ook te koop via de webshop van deze website.