Ingezonden persbericht



GroenLinks: marktwerking kan kwaliteit van zorg verbeteren.

Amsterdam, 2 juni 2010.

Marktwerking kán een middel zijn om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en de zorg goedkoper te maken. Dit zegt Arjan El Fassed namens GroenLinks op 21DagenDebat.nl. GroenLinks staat hierin recht tegenover de SP, Nine Kooiman geeft aan: "de zorg is geen markt en moet onmiddellijk worden stopgezet en teruggedraaid".

Jack Biskop stelt dat er niet over marktwerking binnen de zorg kan worden gesproken, omdat er volgens hem een verschil binnen de zorg bestaat tussen cure en care. Ook D66 vindt de term marktwerking in de zorg misleidend, Wassila Hachchi pleit voor zorg "met een warm hart en een koel hoofd". Diederik Samsom vindt dat D66, CDA en de VVD de marktwerking in de zorg te ver doorvoeren. Volgens Samsom kan dit tot bureaucratie leiden. Jeanine Hennis-Plasschaert stelt dat we met de zorg "op een kruispunt staan". Marktwerking afschaffen betekent volgens haar terug naar wachtlijsten. De politici zullen dit debat zeker voortzetten op 7 juni in de Stadsschouwburg.

Op 21DagenDebat.nl kan iedereen vragen stellen aan de politiek en stemmen op andere vragen. Dagelijks wordt de populairste vraag beantwoord door een roulerend panel van (aanstaande) Tweede Kamerleden. Op 7 juni komen de populairste vragen terug tijdens een groot live debat in de Stadsschouwburg in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit debat is reeds van start gegaan.

21 Dagen Debat is een initiatief van De Publieke Zaak / De Nationale Dialoog in samenwerking met BKB (Booij, Klusman, Van Bruggen), Hyves en Favela Fabric. Met het project willen de initiatiefnemers de betrokkenheid van de burger bij het politiek-maatschappelijke debat vergroten.




Ingezonden persbericht