Aalberts Industries

Aalberts Industries versterkt marktpositie Flow Control in Noord-Amerika

Aalberts Industries N.V. heeft met het management van Conbraco Industries, Inc. overeenstemming bereikt over de overname van 100% van de aandelen. Conbraco Industries in de Verenigde Staten is een toonaangevende producent van een complete portfolio bronzen, messing, stalen en roestvaststalen afsluiters en een assortiment keerkleppen die voornamelijk verkocht worden in de commerciële, industriële en consumentenmarkt (retail market) onder de sterke merknaam "APOLLO(TM)" Valves. De acquisitie wordt van kracht nadat alle formaliteiten en goedkeuringen voor de overname zijn afgerond, naar verwachting midden juli 2010.

Conbraco Industries, "APOLLO(TM)" Valves, is een belangrijke leverancier in de Noord-Amerikaanse markt op het gebied van kogel-, veiligheids- en ontlastkleppen, terugslagventielen, filters en een nieuw gepatenteerd assortiment roestvaststalen en gegoten keerkleppen voor de brandbeveiligings- en commerciële markt. Daarnaast heeft de onderneming een sterke positie in de industriële markt met in de Verenigde Staten geproduceerde stalen en roestvaststalen afsluiters. Via een aparte businessunit biedt Conbraco Industries andere assortimenten en een complete service voor de consumentenmarkt (retail market).

Met meer dan 1.000 werknemers genereert Conbraco Industries een jaaromzet van ongeveer USD 200 miljoen. Conbraco Industries heeft drie productielocaties in South Carolina: twee in Pageland en een in Conway. Het hoofdkantoor is gevestigd in Matthews, North Carolina.

Conbraco Industries is in 1928 opgericht door Clarence Mosack, grootvader van de huidige generatie. De familie Mosack heeft de onderneming gedurende drie generaties geleid. De directeur van Conbraco Industries, Glenn Mosack, en zijn managementteam zullen verbonden blijven aan de onderneming en zijn zeer gemotiveerd om samen met de Aalberts Industries Flow Control-bedrijven marktkansen binnen de Verenigde Staten en Europa verder te ontwikkelen.

Met als basis drie sterke merknamen, "APOLLO(TM)" Valves, Elkhart Products' EPC(TM) metalen fittingengamma en LASCO(TM) Fittings' kunststof fittingen en andere producten, heeft Aalberts Industries Flow Control een completer aanbod voor de woning-, commerciële en consumentenmarkt en voor de brandbeveiligings- en industriële markt in Noord-Amerika. De specificatie-, verkoop- en distributiekanalen van deze drie organisaties zullen samen een versterkte en gefocuste verkoopaanpak per marktsegment opleveren.

Veel producten uit de serie "APOLLO(TM)" Valves kunnen ook verkocht worden via het bestaande verkoop- en distributienetwerk in Europa, waar Aalberts Industries in vrijwel elk land met eigen verkooporganisaties aanwezig is. Met name de veiligheids- en ontlastkleppen, terugslagventielen en keerkleppen voor commerciële gebouwen vormen een uitbreiding van de productportfolio in Europa.

Conbraco Industries' productportfolio voor de industriële sector opent verder nieuwe markten in Europa. Er zijn veel mogelijkheden voor cross-selling, hetgeen gezamenlijk ontwikkeld kan worden en de marktpositie in Europa zal versterken. De ervaring, management- en verkoopaanpak van Conbraco Industries' speciale businessunit 'Consumer Markets' biedt veel perspectief door de introductie van Europese assortimenten en concepten via bestaande kanalen in de Verenigde Staten.

Conbraco Industries gebruikt productietechnologieën - met name het gieten van bronzen, stalen en roestvaststalen producten in allerlei verschillende maatvoeringen - die Aalberts Industries Flow Control nu niet heeft, wat nieuwe mogelijkheden op het gebied van productontwikkeling voor de huidige en bestaande markten in Europa biedt. Aan de andere kant kan de Europese ervaring op het gebied van geautomatiseerde bewerking en montage gebruikt worden om de productie van Conbraco Industries te optimaliseren. Ook de gezamenlijke inkoop van met name grondstoffen zal Aalberts Industries' winstgevendheid kunnen vergroten.

De resultaten van Conbraco Industries zullen direct bijdragen aan de winst per aandeel en naar verwachting met ingang van juli 2010 worden geconsolideerd. De overname zal worden gefinancierd uit kredietfaciliteiten.