Gemeente Amsterdam



Gemeentelijke onderscheiding voor de heer Van Hasselt

Op vrijdag 28 mei 2010 heeft wethouder Gehrels namens de gemeente Amsterdam de Frans Banninck Cocq Penning uitgereikt aan Herbert van Hasselt. Dit gebeurde tijdens zijn afscheidsreceptie in de Oude kerk, waar hij directeur was.

De heer Van Hasselt is sinds zijn pensionering bij de ABN/AMRO Bank directeur van de Oude Kerk Amsterdam. Hij heeft het gebouw nieuw leven ingeblazen en weer op de kaart gezet. Hij is er in geslaagd de kerk op passende wijze te exploiteren en hij heeft ervoor gezorgd dat het aantal bezoekers is vervijfvoudigd. De, mede door hem georganiseerde, evenementen en de concerten zijn in kwaliteit sterk verbeterd. Zelfs in de winter, wanneer het koud is in de kerk, bleven bezoekers komen. Het gebouw doet al meer dan 700 jaar dienst als kerk en in de toekomst blijven er diensten plaatsvinden. Verder heeft de heer Van Hasselt zich ook ingezet voor de omgeving van de kerk en is hij bijvoorbeeld een enthousiast meedenker voor het project "1012".

Wethouder Gehrels roemt de inzet van de heer Van Hasselt voor het organiseren van exposities en van orgelfestivals. Vooral de jaarlijks terugkomende World Press Photo- tentoonstelling prijst zij.

De Frans Banninck Cocq Penning wordt toegekend aan diegenen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam, gedurende een periode van ten minste tien jaren.

Pb-099