Eén keer indiceren is genoeg Publicatiedatum: 02-06-2010

Politici unaniem over vereenvoudiging indicatiestelling tijdens debat Supportbeurs

Mensen met een beperking die van verschillende voorzieningen gebruik maken moeten nu nog van het ene loket naar het andere. Maar als het aan het CDA, PvdA, SGP, GroenLinks, SP en VVD ligt is dat binnenkort verleden tijd. Dit was de belangrijkste conclusie tijdens het politiek debat dat in aanloop naar de landelijke verkiezingen georganiseerd werd op de Supportbeurs. Het debat, met centraal thema 'participatie voor mensen met een functiebeperking' werd georganiseerd door De Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad), MEE Nederland en VNU Exhibitions Europe.

Eigen regie belangrijk
Naar aanleiding van de stelling over het voeren van eigen regie werd duidelijk dat hierbij vaak (professionele) ondersteuning noodzakelijk is. Ook nu waren de politieke meningen opvallend eensgezind. De manier waarop hier echter invulling aan gegeven moet worden, daarover verschilden de meningen wel. Jolande Sap van GroenLinks benadrukte dat het belangrijk is dat de bestaande landelijke expertise behouden blijft, een mening die veel bijval kreeg vanuit het publiek.

Na de verkiezingen zal het er echter wel op aan komen hoe de gemaakte beloftes van de politieke partijen waargemaakt worden. Zowel het publiek als de CG-Raad spraken de politici hier op aan.

Het debat, onder leiding van Ria Bremer, werd gevoerd aan de hand van vier stellingen. Deelnemende politici waren Eddy van Hijum (CDA), Jette Klijnsma (PvdA), Brigitte van der Burg (VVD), Henk van Gerven (SP), Jolande SAP (GroenLinks) en Bas van der Vlies (SGP).

Support 2010
De consumenten- en vakbeurs Support is het belangrijkste platform in de Benelux voor mensen met een functiebeperking, hun familie en zorgprofessionals. In 2010 staat de beurs geheel in het teken van het thema 'grenzen verleggen'. Aan de beurs is tevens een omvangrijk activiteiten- en congresprogramma gekoppeld.

Voor meer informatie over Support en alle beursactiviteiten zie ook: www.supportexpo.nl.


Noot voor de redactie (