Fantastisch resultaat Join4Energy `smaakt naar meer'


ENSCHEDE, 20100602 -- De organisatoren kunnen het nog nauwelijks bevatten. De Mont Ventoux-Challenge leverde het astronomische bedrag van 127.500 euro op. Een kleine honderd fanatiekelingen beklommen afgelopen zondag de gevreesde Mont Ventoux in Zuid Frankrijk en lieten zich daarbij sponsoren om zo geld bijeen te brengen voor de oostelijke stichting Join4Energy die zich inzet voor kinderen met een energie stofwisselingsziekte. De `kale berg' bleek er een van uitersten: Verzengende hitte aan de voet en koude, regen en vooral heel veel wind op de top.

Maar het doel heiligde ook in dit geval alle middelen en zo bereikte op een enkeling na iedereen de top op bijna 2000 meter hoogte.

De stichting Join4Energy is opgericht door vaders van kinderen met een energie- stofwisselingsziekte in het Oosten van het land en opereert onder de vlag van het landelijke Energy4All. Dit om de komst van een medicijn om de ziekte te behandelen te bespoedigen. Tot op heden is er nog geen oplossing voor dit probleem en dreigen kinderen te sterven op jonge leeftijd. De farmaceutische industrie en de overheid blijven vooralsnog op de achtergrond omdat er een relatief klein aantal mensen is wat deze ziekte heeft waarbij de `batterij' wel leegloopt maar steeds moeizamer weer kan worden opgeladen met alle gevolgen van dien. Initiatieven als deze zijn dus van levensbelang om prille levens te redden.

De ruim 127.00 euro gaat naar professor Smeitink van het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Hij loopt wereldwijd voorop als het gaat om onderzoek naar energie stofwisselingsziekten. "Voor iedere 50.000 euro kunnen we jaarlijks een onderzoeker toevoegen." aldus de specialist die enorm verguld is met dit resultaat.

Het fantastische resultaat en de bijzondere en gemoedelijke sfeer tijdens het Challenge-weekend smaakt volgens de organisatoren naar meer. "We gaan zeker praten over een doorstart. Vooraf hadden we dit niet durven dromen." Aldus Jordi Kremer van Join4Energy.

Stichting Join4Energy





Ingezonden persbericht