Hapimag realiseert goede bezetting in het winterseizoen 2009/2010


BAAR, 20100602 -- Onder economisch moeilijke omstandigheden zet de Zwitserse aanbieder van woonrechten Hapimag het succes van de voorgaande jaren voort en realiseert een goede bezetting in het winterseizoen. Alleen de aswolk dempt het resultaat vergeleken met vorig jaar.

De geannuleerde vluchten als gevolg van de aswolk troffen voornamelijk de al minder geboekte vliegbestemmingen. Ze lieten in het afgelopen winterseizoen teruglopende bezettingscijfers zien en ook voor de zomer van 2010 is er voor de vliegbestemmingen nog geen verbetering in zicht.

Constant goede bezetting
Ondanks al deze moeilijke omstandigheden realiseerde de Zwitserse onderneming wederom goede bezettingscijfers. Van november 2009 tot eind april 2010 telden de resorts en residenties van Hapimag 876 027 overnachtingen. Dit komt overeen met een bezetting van 50,7 procent, 3,7 procent minder ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar. Hapimag verwelkomde in deze periode ca. 120 177 gasten. In de wintermaanden zijn vooral de adressen in de Alpen geliefd, de autobestemmingen het hele jaar. Ook de 11 stadsresidenties, met name Berlijn, verheugden zich in een grote populariteit. Naast de stadsresidentie Berlijn, realiseerden de residenties San Agustin en Bad Neuenahr de hoogste gemiddelde bezettingsgraad. Alle drie bestemmingen hadden een bezetting van meer dan 90 procent.

Grote terugval door vulkaanuitbarsting
Zonder de vulkaanuitbarsting in IJsland medio april, had Hapimag nog betere cijfers kunnen presenteren. De vele uitgevallen vluchten leidden tot een daling in de bezetting van ca. 10 procent. Dit trof in het bijzonder de toch al teruglopende vliegbestemmingen. Door deze situatie daalde de bezetting met meer dan 3 procent.

Met de auto op zomervakantie
De vooruitzichten m.b.t. het zomerseizoen zijn goed voor Hapimag. Met name de resorts en residenties aan zee, die zonder te vliegen bereikt kunnen worden, beschikken van juli t/m september nog over weinig vrije appartementen. Goed geboekt zijn ook nu al de stadsresidenties Wenen en Berlijn, de resorts Cefalù (Sicilië) en Scerne di Pineto (Abruzzen) en de residenties Zell am See (AT), Andeer (CH), Westerland (D), La Madrague (F), Merano (I) en Bad Neuenahr (D). Momenteel zijn er echter in totaal ten opzichte van het voorgaande jaar minder weken geboekt. Maar Hapimag is er zeker van, dat nog veel leden op het laatste moment hun zomerverblijf boeken.

Hapimag
De in 1963 opgerichte Hapimag is een dienstverlenende onderneming op het gebied van de individuele invulling van vrije tijd en levensstijl. Als toonaangevende Europese aanbieder van woonrechten biedt Hapimag ca. 140 000 leden toegang tot een economisch en ecologisch duurzaam platform met 56 adressen op toplocaties in 16 landen. De leden hebben daarbij als mede-eigenaar de beschikking over meer dan 5300 appartementen voor individueel gebruik, aangevuld met een locatiespecifiek gastronomie-, wellness-, cultuur- en infrastructuuraanbod. De onderneming heeft wereldwijd ca. 1400 medewerkers (full time) en had in 2009 een bedrijfsopbrengst van EUR 172 miljoen. Hapimag is een naamloze vennootschap volgens Zwitsers recht en heeft haar hoofdkantoor in Baar/ZG (CH). www.hapimag.com

Hapimag