Amsterdamse Marriott Hotels in actie voor Vu Gastenverblijf


Amsterdam Marriott Hotel en Renaissance Amsterdam Hotel verruilen dagelijkse werkzaamheden voor vrijwilligerswerk

AMSTERDAM, 20100602 -- Collega's van het Amsterdam Marriott Hotel en Renaissance Amsterdam Hotel hebben vandaag en gisteren hun uniform verruild voor spijkerbroeken om de handen flink uit mouwen te steken voor het Gastenverblijf van het VU medisch centrum. Dinsdag werden de balkons en het dakterras van het Gastenverblijf voorzien van nieuwe planten en bloemen. Vandaag werd het traditionele Piet de Back ontbijt geserveerd voor de gasten en vrijwilligers van het Vu Gastenverblijf.

Fundraising

Ieder jaar klussen de Amsterdamse Marriott Hotels in het Gastenverblijf dat fungeert als een hotel naast het VU medisch centrum, waar familieleden, partners en vrienden van patiënten die van ver komen dicht bij hun geliefden kunnen verblijven in een huiselijke omgeving. Opgericht in mei 1997 door particulier initiatief wordt het Gastenverblijf gerund door twee huismanagers en 65 vrijwilligers. De Marriott hotels zetten zich al meer dan 5 jaar in voor het Gastenverblijf. Deze samenwerking is ontstaan doordat voormalig hoofdconciërge Piet de Back, na zijn pensionering bij het Gastenverblijf als vrijwilliger aan de slag ging. Hij benaderde de hotels met de vraag of zij iets konden betekenen. Sindsdien zetten de hotels zich in om de vrijwilligers en patiënten in het zonnetje te zetten en geld op te halen voor het Gastenverblijf. Het Amsterdam Marriott Hotel verzorgde op 24 april tevens geheel kosteloos een fundraising en brainsales avond voor het VU medisch centrum waar 120.000 euro werd opgehaald voor de realisatie van 8 nieuw te bouwen kamers voor het Gastenverblijf.



Spirit to Serve Our Communities

De vrijwilligerswerkzaamheden voor het Gastenverblijf Vu medisch centrum vormen onderdeel van verschillende activiteiten op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid en verantwoord ondernemen die wereldwijd door Marriott medewerkers het gehele jaar worden geïnitieerd. Zo participeerden de Amsterdam hotels in april van dit jaar al in Earth Day en werd er een speciale Clean up day georganiseerd, waarbij de hotels de straten rondom de gebouwen schoonveegden.

Amsterdam Marriott Hotel





Ingezonden persbericht