Gemeente Echt-Susteren


Doe 2 juni mee aan de Nationale Buitenspeeldag!

Â

Na succesvolle eerdere edities slaan de initiatiefnemers van de Buitenspeeldag wederom de handen ineen. Op woensdagmiddag 2 juni wordt in heel Nederland en dus ook in de gemeente Echt-Susteren de Buitenspeeldag weer georganiseerd.

Buiten spelen is gezond!

Het is van groot belang dat kinderen meer buitenspelen en sporten omdat dit onder andere bijdraagt aan meer sociale contacten tussen kinderen en tieners onderling. Ook vergroot het de kansen op lichamelijk bewegen en geeft concrete aanleiding tot actieve sportbeoefening, met daarbij mogelijkheden tot oriëntering naar jeugd- en sportverenigingen. De initiatiefnemers delen het grote belang dat buiten spelen biedt aan kinderen. Samen met vriendjes en vriendinnetjes in de buitenlucht lekker ravotten, stoeien, rennen en springen geeft niet alleen een schat aan vreugde en lol maar levert ook een wezenlijke bijdrage in de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. De initiatiefnemers stellen zich door de Buitenspeeldag ten doel om op die dag stil te staan bij de benodigde randvoorwaarden hiervoor.

Â

Meld je aan!
Via de website www.buitenspeeldag.nl kunnen buurtverenigingen zich vanaf april aanmelden en nuttige informatie vinden voor deelname aan de Buitenspeeldag. De wegen die in de gemeente Echt-Susteren voor een halve dag kunnen worden afgesloten zijn woonerven, 30 km wegen en wegen waar geen Openbaar Vervoer rijdt. De gemeente zal de verkeersafzettingen die dag plaatsen en weer ophalen.

Daarnaast zorgt de gemeente voor de verkeersbesluiten en het overleg met de Politie. Voor meer informatie omtrent verkeersmaatregelen kunt u contact opnemen met de afdeling VHH van de gemeente Echt-Susteren. Telefoonnummer: 0475-478 478 t.a.v. mevrouw van Venrooij.

Â

Promoot de buitenspeeldag

Iedereen die zich voor de buitenspeeldag aanmeldt ontvangt posters, flyers, afzetlint en stickers om de plaatselijke activiteiten en de Buitenspeeldag bij iedereen bekend te maken! Kinderen kunnen via deze website bekijken wat er in hun buurt wordt georganiseerd en uiteraard staan er ook leuke en nuttige buitenspeeltips voor hen op de website.

Â

De initiatiefnemers
De initiatiefnemers van de buitenspeeldag zijn de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Jantje Beton, Veilig Verkeer Nederland (VVN), Scouting Nederland en Nickelodeon. Gezamenlijk stimuleren zij op deze wijze kinderen in Nederland om buiten te spelen en te sporten.

Â

Bij deze vragen we jullie om ook in je eigen buurt een leuk en actief programma voor de kinderen te organiseren! Kijk snel op: www.buitenspeeldag.nl