Gemeente Barendrecht

Woensdag 2 juni

Landelijke Buitenspeeldag in Barendrecht: kinderen welkom

BARENDRECHT (dinsdag 25 mei 2010) - Op woensdag 2 juni doet Barendrecht voor de tweede keer mee aan de Landelijke Buitenspeeldag. Van 13.00 tot 17.00 uur valt op het plein voor het gemeentehuis van alles te zien en te beleven voor kinderen van verschillende leeftijden. Met dit landelijke initiatief worden kinderen en jongeren aangemoedigd buiten te spelen. De gemeente Barendrecht sluit daarbij graag aan. Wethouder Jeroen Gebben (wijkregie en openbare ruimte) nodigt alle Barendrechtse kinderen uit om te komen.

Op de Binnenhof komen een verkeerstuin, pannakooi, stormbaan en voetbalveld te staan. Maar er zijn ook aanstekelijke demonstraties van het jeugdcircus, Jazzdance GVB en Funky feet. Daarnaast zijn de scouting, en diverse sportverenigingen zoals Spirit, Vitesse en Savosa aanwezig om hun sportclub te promoten. Jonge talentjes krijgen op de Buitenspeeldag de kans hun kunsten te tonen in een playbackshow. Aanmelden kan nog via communicatie@barendrecht.nl Wie mee wil doen aan een van de voetbalwedstrijden kan zich op de dag zelf aanmelden.

Buiten spelen is leuk!

Vorig jaar trok de Buitenspeeldag in Barendrecht zo'n 700 belangstellenden. Wethouder Gebben hoopt dat het dit jaar net zo'n succes wordt. 'Aan het programma zal het niet liggen. Er is voor zowel jongere als oudere kinderen veel te doen. Hiermee geven wij het signaal af dat buiten spelen leuk is en goed voor de ontwikkeling. Dat moet natuurlijk wel in een veilige, maar vooral ook schone omgeving gebeuren. Daarom heeft de gemeente dit jaar gekozen voor het thema zwerfafval.' Tijdens deze middag kunnen kunstwerken gemaakt worden van afval en is er de Ronald Mc Donald-opruimshow.

Landelijk initiatief

De Landelijke Buitenspeeldag is een initiatief van tv-zender Nickelodeon, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Vereniging Sport en Gemeenten, Jantje Beton, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Scouting Nederland. Op deze dag gaan de uitzendingen op de televisie en de website van Nickelodeon tussen 13.00 en 17.00 uur letterlijk 'op zwart'. Gemeenten, ouders, belangenorganisaties en het verenigingsleven worden gestimuleerd om kinderen en jongeren buiten te laten spelen en sporten in hun buurt.

Jeugd krijgt de ruimte

De gemeente Barendrecht geeft kinderen en jongeren graag de ruimte om zich te ontplooien. In 2010 is het motto van het college van b&w 'Samen leven met de jeugd'. 'Door met elkaar in verbinding te blijven, kunnen we rekening met elkaar houden', licht wethouder Gebben toe. 'De Landelijke Buitenspeeldag is een uitstekend middel om jong en oud te verbinden.'