Ingezonden persbericht


Poeldijk, 28 mei 2010

Persbericht

Antieke én hedendaagse sieraden bij
Chris van Waes Antique in Poeldijk

Woensdag 2 t/m zondag 6 juni en woensdag 9 t/m zondag 13 juni 2010 houdt Chris van Waes Antique in Poeldijk een show met zeer fraaie antieke én hedendaagse sieraden. Gouden en zilveren ringen met edelstenen, mooie colliers van fonkelende mineralen, bijzondere broches, subtiele oorhangers, een brede keus aan armbanden en prachtige parelsnoeren in vele soorten en maten. Stijlvol, uniek, en toch voordelig.

Steeds meer specialiseert Chris van Waes Antique zich in sieraden. Daarnaast heeft hij zijn collectie zilver, kristal, kroonlampen en bijzondere meubelen. Begin dit jaar behaalde Van Waes in Schoonhoven het diploma taxateur sieraden. Meer en meer liefhebbers weten de weg te vinden naar de showroom in Poeldijk. De antieke sieraden hebben vaak een hele geschiedenis. Niet alles is even oud. Er zijn juwelen van meer dan 100 jaar oud, maar ook typische stukken uit de jaren 50 en 60. De antiquair heeft ook hedendaagse sieraden in de collectie zoals parels en fraaie mineralen. Alle snoeren worden ambachtelijk geknoopt. Meestal met een gouden slot. Deze colliers zijn er in allerlei vormen en kleuren. Ook maatwerk is mogelijk. Van alles is er maar één uniek exemplaar. Steeds is het uitgangspunt: kwaliteit en service. De prijs valt vaak mee.

Die oude sieraden moeten natuurlijk weer ergens vandaan komen. Dus eenieder is ook welkom voor de verkoop van zijn of haar oude sieraden. Meestal gaat dat op afspraak. Soms liggen erfstukken jaren ongedragen in de kast omdat het niet de smaak is van de eigenares. Wie ze te gelde maakt, kan van de opbrengst iets anders kopen wat wel naar eigen smaak is. Inruil kan ook. Als Van Waes oude sieraden inkoopt, kijkt hij eerst alles zorgvuldig na. Wat gerestaureerd moet worden, gaat naar de goudsmid die het weer prachtig in orde maakt. Zo gaat elk oud sieraad weer een volgend leven tegemoet.

Van Waes neemt ook restauratiewerk aan en hij taxeert voor verzekeringen of nalatenschappen.

Tijdens de show is de zaak geopend van 11.00 - 17.30 uur, ook op zondag. Chris van Waes Antique is gevestigd aan de Jan Barendselaan 66 in Poeldijk.




Ingezonden persbericht