Roger Hodgson brengt enorm succesvolle 2010 wereldtour naar Europa

Reikt ex-band Supertramp de hand ~ biedt reünieshows aan, maar krijgt geen reactie

De originele stem en componist van klassiekers als “Breakfast In America”, “Logical Song”, “Dreamer” en “Give A Little Bit” zal geen deel uitmaken van de jubileumtour van Supertramp

LOS ANGELES (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100602 --

Na het afronden van de enorm succesvolle concerten in Zuid-Amerika die deel uitmaken van deze 2010 wereldtour, vertrekt Roger Hodgson nu richting Europa om daar deze zomer op te treden, te beginnen in het Duitse Stadtallendorf op 5 juni en Trier op 6 juni. Roger tourt daarna door Noorwegen, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, België en Frankrijk, met een overzeese tussenstop in Canada voor een aantal shows in juli. Roger eindigt zijn 2010 tour met een paar optredens in de VS in november. (Concertdata wereldtour)

“De reactie op onze shows in Zuid-Amerika was overweldigend. De concerten waren vervuld van warmte, enthousiasme en sterke emoties. Voor de meeste bezoekers is Engels niet hun moedertaal, maar muziek is de taal van de ziel en werd door iedereen gevoeld. De waardering van de fans en hun liefde voor mijn muziek, gecombineerd met het plezier dat ik heb in het ten gehore brengen ervan, is wat zorgt voor de magie”, aldus Hodgson. “Ik kijk er naar uit om dit feest voort te zetten en de komende maanden te spelen voor mijn vrienden en fans in Europa en Noord-Amerika.” (Er staat een multimedia-verslag in de Roger Hodgson World Tour Blog)

Roger Hodgson reikt Supertramp de hand

(Kijk voor meer informatie over dit verhaal op de Nieuwspagina.)

Roger Hodgson heeft in 1969 samen met Rick Davies de groep Supertramp opgericht, een samenwerking die in 1983 vriendschappelijk werd beëindigd. Toen Hodgson hoorde dat zijn voormalige medebandleden Rick, Bob Siebenberg en John Helliwell later dit jaar op tournee zullen gaan om het 40-jarige jubileum van Supertramp te vieren, heeft hij aangeboden zich bij hen te voegen voor een aantal speciale reünieconcerten om gehoor te geven aan de wens van de vele fans. Het management van Supertramp heeft tot dusver geweigerd en heeft zelfs het aanbod van Hodgson nog niet publiekelijk erkend.

“Vorige zomer hebben Rick en ik het gehad over een hernieuwde samenwerking, maar dat ging om een geheel andere tour. Het ging nooit over een 40-jarige jubileumtour en in geen van de gesprekken is sprake geweest van de klassieke line-up. Het is zelfs zo dat ik totaal verbaasd was toen ik Rick hoorde zeggen dat hij de oude band wil herenigen, omdat hij vorig jaar pertinent tegen een samenwerking met John, Bob en Dougie was, als gevolg van de rechtszaken die zich de afgelopen jaren tussen hen hebben afgespeeld.”

“Wat betreft de 15 maanden overleg waar Rick en Sue het over hebben, ik denk dat ze tellen vanaf het moment dat we elkaar hebben gesproken in 2008 tot het moment, afgelopen zomer, waarop zij onze telefoontjes en e-mails niet meer beantwoordden; hoewel er voor het grootste deel van die periode helemaal geen communicatie was tussen ons. Ik kan slechts concluderen dat ze de indruk willen wekken dat we het echt geprobeerd hebben, zodat alle verzoeken aan mij om mee te doen aan bepaalde speciale reünieshows zullen verstommen omdat de fans zullen denken dat het onmogelijk is. Maar het is mogelijk.”

“Ik heb nu meer dan ooit plezier in de manier waarop ik mijn muziek opvoer, maar ik weet dat het voor fans heel veel betekent om me nogmaals met Supertramp op het podium te zien en ik voel dat het goed zou zijn om dat te doen. Het is vanwege de wensen van de fans dat ik het aanbod heb gedaan en dat aanbod is nog steeds geldig. Het is mijn manier om de fans te bedanken voor het steunen van onze muziek door de jaren heen. Geen van ons zou zijn waar we nu zijn zonder de fans.”

Hodgson spreekt zich uit over de misleidende aankondigingen in Europa

Hodgson vervolgt: “Door mijn tours heb ik de voorbije jaren een erg nauwe bang gecreëerd met mijn fans en velen hebben mij verteld over hoe sommige radiostations bij de afgelopen tours van Supertramp, en ook nu bij deze tour weer, de nummers draaien die ik geschreven en ingezongen heb, als reclame om de Supertramp-concerten aan te kondigen. Na The Logical Song, Breakfast in America, Give a Little Bit of Dreamer te hebben gedraaid, waarop mijn stem te horen is, kondigen ze aan: ‘dat was Supertramp en ze komen voor concerten naar...’ waarna ze de steden en data noemen. In het verleden bezochten vele mensen de shows van Supertramp, waarbij ze verwachtten mijn stem te horen, maar ik was er niet.”

“Ik ben daarom niet blij met de misleidende advertenties met alweer mijn foto’s en stem. Een groot deel van het publiek ziet mijn stem als een van de handelsmerken van Supertramp en ze herkennen mijn stem, maar weten niet dat het Roger Hodgson is die daar zingt. Dus als mijn foto of stem worden gebruikt om Supertramp aan te kondigen, is dat verwarrend, zelfs wanneer sommige van de artikelen verklaren dat Roger Hodgson niet deel uitmaakt van deze tour. Het klopt natuurlijk niet dat mijn stem, foto en gelijkenis worden gebuikt om de tour van iemand anders te promoten en ik kan hierover niet zwijgen.”

Overeenkomst tussen de songwriters van Supertramp

(Volledige lijst met songwriters)

Toen hun wegen scheidden was er sprake van een herenakkoord tussen Roger Hodgson en Rick Davies, waarbij is afgesproken dat Rick gebruik zou blijven maken van de naam Supertramp en dat Roger de goedkeuringsrechten zou houden op de nummers die hij heeft geschreven. Op deze manier zouden hun verschillende stijlen als songwriter en artiest afgebakend zijn: Supertramp zou een instrument worden voor de muziek van Rick en Roger Hodgson zou een soloartiest worden, gedefinieerd door zijn eigen stem en muzikale expressie. Elke band maakt bepaalde zakelijke afspraken wanneer samenwerkingen worden beëindigd en bezittingen worden verdeeld. Hodgson verklaarde: “Na 14 jaar te hebben gewerkt aan het opbouwen van de naam van Supertramp, die zeer waardevol was geworden, was het meenemen van mijn eigen werk, liedjes en composities het belangrijkst voor mij. Rick en ik begonnen afzonderlijk van elkaar te componeren, al vóór Crime of the Century, maar we bleven samen erkenning krijgen als songwriter, net als Lennon en McCartney, wat ik zeer betreur.”

“Mijn liedjes zijn door mij alleen geschreven en gecomponeerd, en komen vanuit het diepst van mijn persoonlijke gevoelens; ze zijn niet geschreven met Rick of Supertramp. Ik heb mijn hart en ziel in deze liedjes gestopt. De band deelde de filosofische en spirituele ideeën waarover ik schreef niet, en Rick vond veel van mijn liedjes niet eens mooi en heeft zich verzet tegen het toevoegen van sommige van deze nummers aan de albums. Ironisch genoeg, zijn het juist enkele van díe nummers die worden gebruikt om zijn tour te promoten. Ik vind dat je als artiest authentiek en origineel moet zijn en dat je moet geloven in de muziek die je ten gehore brengt.”

“Ik heb het gevoel dat ik me moet uitspreken als spreekbuis voor artistieke integriteit. Niet alleen voor mezelf, maar voor elke artiest die het is overkomen dat iemand anders erkenning krijgt voor zijn of haar creatie, hetzij als songwriter, scenarioschrijver, artiest, uitvinder of schepper van wat dan ook. Iedereen die me kent, weet dat ik geen moeilijk persoon ben, maar nu is het tijd voor mij om pal te staan voor de integriteit van de muziekindustrie, voor eerlijkheid in reclame-uitingen en voor al mijn fans en het publiek, waarvan ik niet wil dat ze verkeerd geïnformeerd worden.”

Gelijktijdige tours van Roger Hodgson en Supertramp in Europa

“Rick heeft zelf zoveel nummers geschreven, hij heeft verschillende albums opgenomen nadat ik Supertramp had verlaten. Hij heeft meer dan genoeg geweldige nummers om een concert te vullen. Veel fans hebben aangegeven dat ze liever zien dat ik mijn eigen nummers opvoer, dan dat ze ten gehore worden gebracht bij concerten van Supertramp. En aangezien we beide tegelijkertijd touren, hebben de fans dit jaar de kans om mij mijn klassiekers te horen opvoeren als de oorspronkelijke songwriter. En de Supertramp-tour is voor fans een kans om Ricks muzikale stijl en liedjes te horen.”

“Het goede nieuws is dat nu we gelijktijdig door Europa touren, de fans Supertramp en Roger Hodgson in hetzelfde jaar kunnen zien optreden. En als Rick van gedachten verandert, zouden er ook nog een paar speciale reünieconcerten kunnen plaatsvinden.”

Over Roger Hodgson (www.rogerhodgson.com)

Roger Hodgson wordt gezien als een van de meest getalenteerde componisten, songwriters en tekstschrijvers van deze tijd. Als de legendarische stem, schrijver en arrangeur van de meeste van Supertramps grootste hits tussen 1970 en 1983, zoals The Logical Song, Breakfast in America, Give a Little Bit, Dreamer, It’s Raining Again, Fool’s Overture, School, Lord Is It Mine en Take the Long Way Home heeft hij onsterfelijke nummers gecomponeerd en opgenomen die de soundtrack zijn geworden van het leven van twee generaties fans. Een concert van Roger Hodgson is een geweldig evenement dat het publiek blij, verfrist, en opgewonden achterlaat; ze willen meer. Iedereen die een concert van Roger heeft bijgewoond, zal toegeven dat Roger een zeer speciale band smeedt met zijn publiek. Hij legt zijn hele hart in elke show en klinkt tegenwoordig live beter dan in de opnamestudio een generatie geleden. (Volledige biografie van Roger Hodgson)

“Er zijn slechts enkele vocalisten die meteen vanaf de eerste maten van een liedje te herkennen zijn, maar Roger Hodgson hoort zeker thuis in dat unieke rijtje. De stem van de zanger/songwriter van Supertramp is net zo herkenbaar als het unieke keyboardgeluid van zijn vroegere hits.”

~The London Times

“Ik ben al jaren fan, niet alleen van Supertramp maar ook van Roger Hodgson als soloartiest. U bent werkelijk een uitzonderlijk artiest en bovenal een echte gentleman. U hebt een ongeëvenaard vermogen om het publiek te raken, niet alleen met uw muziek, maar ook met uw bindende kracht.”

~Deel van een commentaar in Rogers gastenboek

(Meer recenties van pers en fans)

Roger Hodgson wordt vertegenwoordigd door Harmonic Management.

Word lid van de internationale Roger Hodgson gemeenschap:

http://twitter.com/RogerHodgson

http://www.facebook.com/?ref=home#!/rogerhodgson

http://www.myspace.com/officiallyroger

http://www.rogerhodgson.com/mailingnew.php

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Harmonic Management
Linda Tyler, +1-530-906-1206
Shakti Shivaya, +1-530-906-1484

harmonicmanagement@earthlink.net