VU medisch centrum

VUmc gooit alle remmen los in strijd tegen kanker!

11 maart 2010

Op donderdag 3 juni zullen zestien medewerkers van VU medisch centrum hun betrokkenheid bij oncologische patiëntenzorg en onderzoek nu eens op een geheel andere manier laten zijn; in twee teams doen ze mee aan de jaarlijkse beklimming van de Alpe d'Huez. Zowel het PROF-team, bestaande uit acht professoren, als het TALENT-team, bestaande uit acht jonge onderzoekers, gaan de strijd aan met zichzelf en de berg. Dit alles om geld in te zamelen voor het onderzoeksfonds van Stichting Alpe d'HuZes. Dit fonds heeft zo onder meer het onderzoeks- en revalidatieprogramma A-CaRe kunnen financieren.

Vrijdag 26 februari, half 8 's ochtends, was de officiële aftrap en werd in Sportcentrum VU onder leiding van promovendus en lid van het TALENT-team Willemijn van den Ancker een pittige spinning-training afgewerkt. Onder andere Mark Kramer, Winald Gerritsen, Mari van den Hout, en Laurien Buffart (vlnr) trapten er een uur lang met wisselende snelheden en weerstanden op los. De zweetdruppeltjes rolden over de gezichten, wetende dat er straks op 3 juni nóg vroeger begonnen moet worden en er nóg langer doorgetrapt gaat worden... Na afloop ging iedereen met een voldaan gevoel aan het werk. Nog drie maanden trainen en dan gaat het echte werk beginnen!

Steun je collega's met een hart onder de riem en/of een donatie, want die 21 bochten naar boven zijn niet niets! Of doe op woensdag 24 maart mee aan de spinningmarathon in Sportcentrum VU georganiseerd door het TALENT-team. Kijk op
http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/teams/vumc-prof-team of op http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/vumc-talent-team voor meer informatie.

Camilla Hut
bron: Tracer