Arriva


Per 3 juni afschaffing strippenkaart in Amsterdam

Na Rotterdam stapt ook Amsterdam volledig over op de OV-chipkaart. Demissionair minister Eurlings heeft besloten dat de strippenkaart vanaf 3 juni niet meer geldig is in de Amsterdamse bus, tram en metro.

Dat betekent dat vanaf 3 juni de OV-chipkaart het enige vervoerbewijs bij Arriva, Connexxion en GVB in de Stadsregio Amsterdam is (voor sterabonnementen wordt een uitzondering gemaakt). De OV-chipkaart is sinds 2006 te gebruiken in de metro van Amsterdam en sinds 2008 ook in trams en bussen van GVB en de bussen van Connexxion in Amstelland-Meerlanden.

Bij Connexxion in de Zaanstreek en bij Arriva in Waterland kan de reiziger sinds 2009 in- en uitchecken. Sinds 27 augustus 2009 is de OV-chipkaart het enige vervoerbewijs in de metro.

Aantal OV-chipkaart reizigers neemt toe
Het OV-chipkaartsysteem is stabiel. Het aantal reizigers dat de OV-chipkaart gebruikt neemt hand over hand toe. In Amsterdam gebruikt ruim 80% van de reizigers de OV-chipkaart, in de regio is dat 55%.

De Stadsregio Amsterdam, Arriva, Connexxion en GVB trekken gezamenlijk op om de reizigers te informeren over het verdwijnen van de strippenkaart. Ook zijn er rond 3 juni weer veel extra medewerkers op de been om reizigers te helpen met de overstap van strip naar chip, zowel bij Arriva, Connexxion als GVB.

Geschreven op 28 april 2010