Gemeente Delft

Allochtone vrouwen vrijwillig aan de slag door de Kansenbeurs 1001 kansen voor allochtone vrouwen in Delft

Op 3 juni 2010 wordt er in Delft voor de eerste keer de Kansenbeurs georganiseerd voor allochtone vrouwen en (vrijwilligers)organisaties. Tijdens de beurs worden vrouwen gestimuleerd zich in te zetten als vrijwilliger. De Kansenbeurs vindt plaats in het Meisjeshuis aan de Oude Delft 112 van 09.00 tot 12.00 uur en wordt officieel geopend door wethouder Saskia Bolten (Participatie).

Vrijwilligersorganisaties hebben vaak moeite om specifieke groepen aan zich te binden die zich vrijwillig inzetten. Daaronder vallen ook de vrouwen met een niet-westerse achtergrond. Deze vrouwen op hun beurt vinden vaak ook niet vanzelfsprekend de weg naar organisaties waar ze vrijwilligerswerk kunnen doen. De Duizend en één Kansenbeurs brengt vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar. Op 3 juni komen de (vrijwilligers)organisaties en vrouwen samen om te zien waar de kansen liggen.

Breed Welzijn Delft organiseert de Kansenbeurs in samenwerking met de gemeente Delft in het kader van het project Duizend en één Kracht. Doel is om voor eind 2011 454 allochtone vrouwen maatschappelijk actief te krijgen, om volop mee te kunnen doen aan de Nederlandse samenleving. Vrijwilligerswerk is bovendien vaak een goede opstap naar betaald werk.

Ongeveer 15 (vrijwilligers)organisaties doen mee met de Kansenbeurs, waaronder: Wat eten we vandaag?, Stichting Atelier Delftse Vrouwen, Poptahof organisatie, de Zonnebloem en Pieter van Foreest.

Vrouwen die willen deelnemen aan de Kansenbeurs kunnen zich aanmelden via: kansenbeurs@breedwelzijndelft.nl of 015-76 00 100.

Noot voor de redactie (