Vereniging FME-CWM


---

Workshop

Voorlichting over nieuwe FME-leveringsvoorwaarden

Datum: 3 t/m 9 juni 2010
Locatie: Eindhoven, Deventer, Nieuwegein

Om de nieuwe FME-leveringsvoorwaarden toe te lichten organiseert FME Advocaten regionale voorlichtingsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten wordt ingegaan op de belangrijke wijzigingen in deze voorwaarden, die op grote schaal in onze sector worden toegepast en model hebben gestaan voor eigen voorwaarden van vele bedrijven en branches.

Ook wordt uitgebreid aandacht besteed aan de regels voor totstandkoming van overeenkomsten via de e-mail en de overige spelregels voor het gebruik van algemene voorwaarden. Die spelregels moeten nauwgezet worden toegepast, maar zijn vaak onbekend.

Bewijs

Op grond van recente rechtspraak van de Hoge Raad moet de gebruiker van algemene voorwaarden bij betwisting van ontvangst van de voorwaarden door de wederpartij bewijzen dat de algemene voorwaarden wel degelijk zijn toegezonden en ontvangen. Als u dit niet kunt bewijzen zijn de voorwaarden niet van toepassing. De uitdrukkelijke vermelding in uw offertebrief dat algemene voorwaarden zijn bijgesloten is daarvoor onvoldoende. Voor dat bewijs wordt nog een technisch instrument ("aangetekende e-mail") ontwikkeld, waarover u binnenkort in een aparte brief wordt geïnformeerd.

Voor bedrijven die de FME-leveringsvoorwaarden niet gebruiken zijn deze bijeenkomsten dus eveneens van belang.

Data en locaties

De voorlichtingsbijeenkomsten vinden plaats op de volgende data en locaties:

* Eindhoven: 3 juni a.s. in het Van der Valk hotel
* Deventer: 8 juni a.s in het Postillion hotel
* Nieuwegein: 9 juni a.s. in het Mercure hotel

De bijeenkomsten starten om 15.30 uur (ontvangst en koffie vanaf 15.00 uur) en worden rond 17.00 uur afgesloten.

Aanmelden

Alle FME-leden zijn van harte welkom. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan door uw gegevens (naam medewerker, naam bedrijf, e-mailadres, telefoonnummer, postadres bedrijf en de bijeenkomst van uw keuze) in een e-mail aan DAP@fme.nl te sturen. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk bericht.

Incompany-trainingen

In aansluiting op deze voorlichtingsbijeenkomsten verzorgt FME Advocaten in-company-trainingen om uw commerciële medewerkers vertrouwd te maken met de nieuwe voorwaarden en de nieuwe spelregels. Ook daarover wordt u nog in een aparte brief geïnformeerd.

FME-leveringsvoorwaarden bestellen

De nieuwe leveringsvoorwaarden kunt u hier bestellen.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met mr. Lindsay Hopmans via T (079) 353 13 04 of E lho@fme.nl.