Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

afvalwaterbeheer

Symposium over real-time sturing in het afvalwaterbeheer

Publicatiedatum : 19 mei 2010

Op 3 juni vindt in de Jaarbeurs in Utrecht het symposium 'Control NEXT' plaats. Het is gewijd aan optimaal (afval)waterbeheer door real-time sturing. Het symposium wordt georganiseerd door het hoogheemraadschap, de gemeenten Purmerend, Heerhugowaard en Alkmaar, Deltares en Nelen & Schuurmans. Het is bedoeld voor bestuurders, afdelingshoofden en specialisten van waterschappen en gemeenten.

Optimalisatie van het (afval)watersysteem staat, zeker in deze tijd van bezuinigingen, in de belangstelling bij zowel bestuurders als 'vakbroeders'. Real-time sturing biedt een uitstekende kans om het (afval)watersysteem te optimaliseren, maar sturing wordt in de praktijk nog slechts op kleine schaal toegepast.

Lang werd gedacht dat sturing alleen een technische uitdaging is, maar steeds vaker wordt duidelijk dat ook een goede samenwerking tussen waterschap en gemeente essentieel is. Wij hebben het afgelopen jaar intensief met drie gemeenten samengewerkt om real-time sturing te realiseren. De opgedane kennis en ervaringen willen we op het symposium graag delen.

Tijdens het symposium treden zes sprekers aan, waaronder dijkgraaf Luc Kohsiek. De opvallendste naam is die van Olympisch bobsleeër Edwin van Calker, onder het motto 'Sturen moet je durven'.
* Meer informatie en aanmelding