Ingezonden persbericht


Spetterend politiek lunchdebat: de toekomstagenda van de stad

Op 3 juni 2010 organiseert Nicis Institute in samenwerking met de grote steden een spetterend lunchdebat met kandidaten en woordvoerders voor de Tweede Kamer over de toekomstagenda van de stad, met onder andere met Frans Weekers (VVD), Bas Jan van Bochove (CDA), Boris van Ham (D66) en Paulus Jansen (SP), Rik Grashoff (GL) en Roos Vermeij (PvdA).

Het debat staat onder leiding van Lennart Booij en vindt plaats in Sociëteit De Witte, Plein 24 in Den Haag. Om 12.00 is er inloop met koffie, thee en broodjes. Het debat begint om 12.30 uur en duurt tot 14.00 uur.

Steden zijn de motoren van de economie. Tegelijkertijd staan ze voor grote uitdagingen. Wat hebben de politieke partijen de bestuurders van de grote stad te bieden? Dat staat centraal tijdens het lunchdebat.

De collegeakkoorden leggen de nadruk op economische ontwikkeling, duurzaamheid en een sociaal verantwoord beleid. Steden worden steeds onbereikbaarder voor auto- en vrachtverkeer, krimpregio's vragen om maatregelen en steeds meer mensen willen niet alleen in de stad werken maar ook wonen. Maar is het belang van deze onderwerpen ook wel voldoende in Den Haag doorgedrongen? Wat hebben de politieke partijen voor de stad in petto? Het lunchdebat is voor bestuurders en stedelijke professionals een uitgelezen platform om de onlangs vastgestelde collegeakkoorden te toetsen aan de ambities van de landelijke politiek.

Voorafgaand aan het lunchdebat zal Nicis een vergelijking van de verkiezingsprogramma's uitbrengen op thema's die voor de steden van belang zijn. Aanmelden kan via www.nicis.nl

Gezien de belangstelling wordt ook de pers verzocht zich aan te melden via www.nicis.nl. U ontvangt dan een bevestiging met routebeschrijving. De publicatie "De verkiezingsprogramma's vergeleken: de focus op de stad" krijgt u dan automatisch toegestuurd.

Noot voor de redactie /