IJssellandziekenhuis

"Het taboe voorbij!"

21 May 2010

Een voorlichtingsavond voor vrouwen over ongewild urineverlies en verzakkingen op 3 juni.

Tot een derde van alle vrouwen heeft last van urineverlies en klachten van verzakkingen. Toch wenden relatief weinig vrouwen zich daarvoor tot een arts. Bij velen heerst nog steeds een gevoel van schaamte om erover te praten. Ook is er nog veel onwetendheid over de behandelingsmogelijkheden. Daarom organiseren de gynaecologen, de urologen, de bekkenfysiotherapeuten en de incontinentieverpleegkundigen van het IJsselland Ziekenhuis op donderdagavond 3 juni een voorlichtingsavond over deze onderwerpen.

De laatste jaren heeft bekkenfysiotherapie zich als de belangrijkste behandeling van incontinentie en verzakkingen bewezen. Hiermee worden vaak goede resultaten gehaald. In milde gevallen is een operatie soms zelfs niet meer nodig. Wat betreft de operatieve behandelingen van ongewild urineverlies en verzakkingen zijn de laatste jaren veel nieuwe technieken ontwikkeld. Met name de ontwikkeling van kunststof bandjes en matjes en de bijbehorende operatietechnieken zijn in een stroomversnelling gekomen. Deze operaties zijn vaak minder belastend voor patiënten dan de vroegere operaties.

Op de voorlichtingsavond wordt uitgebreid ingegaan op de oorzaak, preventie en behandeling van ongewild urineverlies en verzakkingen en kunnen bezoekers hun vragen stellen aan de aanwezige zorgverleners. De avond vindt op donderdag 3 juni plaats in het IJsselland Ziekenhuis in de ruime wachtkamer van polikliniek chirurgie. Het tijdstip: 19.30 tot 21.00 uur. De toegang is gratis.

Belangstellenden kunnen zich op werkdagen tussen 9.30 en 16.30 uur aanmelden bij afdeling Patiëntenvoorlichting via tel nr. 010 - 258 5137.

---