Gemeente Barneveld


Kom naar het Fanfarekorps "Bereden Wapens" op 3 juni | Kaarten EUR 2,50
Tussen het Regiment Huzaren van Sytzama en de gemeente Barneveld bestaat een bijzondere band. Gedurende de meidagen in 1940, waarin ons leger moest strijden tegen de Duitse overmacht, heeft het 1ste Regiment Huzaren zich onderscheiden door een dapper optreden in de omgeving van o.a. Voorthuizen.
Een 34-tal militairen van het regiment sneuvelde daarbij. Jaarlijks worden de gesneuvelden herdacht op de tweede dinsdag in mei bij het monument aan de Van den Berglaan in Voorthuizen.

Om die speciale band tussen regiment en gemeente te onderstrepen, geeft het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht "Bereden Wapens" een éénmalig concert in het Schaffelaartheater in Barneveld op 3 juni dit jaar. En dat belooft een fantastische, muzikale avond te worden, want we hebben het hier wel over het enige fulltime professionele militaire fanfareorkest ter wereld. Het orkest, onder leiding van dirigent majoor Tijmen Botma, speelt een afwisselend en avondvullend programma met o.a. het spectaculaire werk "Extreme Make Over" van Johan de Meij. Speciale solisten voor dit concert zijn de accordeonist Ludo Mariën en bugelist Thijs Musch.

Mede namens de luitenant-kolonel der Huzaren C.G. Koek, commandant van het Regiment Huzaren van Sytzama, nodigt het gemeentebestuur u graag uit dit bijzondere optreden bij te wonen.Zij verwelkomen u vanaf 19.30 uur in de foyer van het Schaffelaartheater en bieden u dan een kopje koffie of thee aan. Om 20.00 uur begint het concert en dit zal tot ongeveer 22.30 uur duren.

Wijkplatforms, besturen van Oranjeverenigingen, Verenigingen voor Plaatselijk Belang e.d. krijgen als eerste de mogelijkheid het concert te bezoeken. Het gemeentebestuur wil op deze muzikale wijze graag iets terugdoen voor alle enthousiaste inspanningen van deze besturen ten bate van de samenleving. Vanaf 17 mei zijn kaarten voor iedereen te verkrijgen à EUR 2,50 bij de receptie in de hal van het gemeentehuis.

De gastheren begroeten u graag op 3 juni 2010 in het Schaffelaartheater.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, email: info@barneveld.nl