Gemeente Lingewaal


Burgerjaarverslag 2009

Op donderdag 3 juni aanstaande wordt het eerste exemplaar van het Burgerjaarverslag 2009 aan de gemeenteraad overhandigd. In het verslag kunt u lezen hoe we binnen de gemeente Lingewaal werken aan onze dienstverlening, hoe we inwoners betrekken bij en laten meedenken over ons gemeentelijk beleid, en hoe we ook de jeugd laten zien hoe een gemeenteraad werkt.

Leefbaarheid

In 2009 is veel gebeurd. Zo is het grote leefbaarheidsonderzoek afgerond, waaruit het Manifest van Lingewaal is voortgekomen. Een visie die de leidraad zal zijn voor het beleid van de gemeente voor de komende jaren en een visie waarin uw rol als burger uitgebreid aan bod komt. Initiatieven vanuit de Lingewaalse samenleving zullen worden gehoord, en waar mogelijk ook worden meegenomen in de plannen van de gemeente.

Â

Dienstverlening

Dat u tevreden bent over onze dienstverlening is gebleken uit de goede score in het onderzoek 'Waar staat je gemeente?'. Om ook de komende jaren goed te blijven scoren, blijven wij de dienstverlening verder optimaliseren. Zo worden in 2010 onder meer nieuwe servicenormen ingevoerd, die ingaan op openingstijden, bereikbaarheid en reactietermijnen voor aanvragen, etc.

Â

Kindergemeenteraad

Om de jeugd te laten zien hoe een gemeenteraad werkt is ook in 2009 weer de Kindergemeenteraad georganiseerd. Leerlingen van diverse basisscholen in Lingewaal kwamen in de raadzaal van het gemeentehuis bijeen. Vier voorstellen werden aan deze kinderraad gepresenteerd, waarna via stemrondes de kinderen een keuze maakten. Een mooie eerste kennismaking met onderhandelen en keuzes maken.

Â

Het burgerjaarverslag is hier te downloaden. Wilt u reageren op het Burgerjaarverslag? Stuur dan een e-mail naar de gemeente via info@lingewaal.nl.