Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

3 juni Sportcongres 'Limburg beweegt naar de toekomst' Op 3 juni organiseren de Provincie Limburg, het Huis voor de Sport Limburg en Topsport Limburg het Sportcongres Limburg beweegt naar de toekomst in Parkstad Limburg Stadion Kerkrade. Centraal staan de demografische ontwikkelingen en kansen voor sport in relatie tot onderwijs en ruimte in Limburg. Dit alles in kader van de Olympische ambities van Nederland voor 2028 en de rol die Limburg daarin wil vervullen.

Sportgedeputeerde Odile Wolfs: Limburg wil een provincie zijn met een aantrekkelijk woon-, werk- en leefklimaat. Een provincie waar jong en oud zich thuis voelt en waar talent volop tot ontplooiing kan komen. Dit kunnen we alleen realiseren als alle actoren uit de sportwereld, het bedrijfsleven, de onderwijs- en zorgsector en de overheden samenwerken. Een weg die we met elkaar al volop zijn ingeslagen, maar soms is het nodig weer eens even de horizon te verruimen en vooruit te blikken. Dat gaan we 3 juni doen.

Programma
09.30 uur - Ontvangst met koffie en thee
10.00 uur - Welkom en inleiding door dagvoorzitter Jaap de Graaf 10.05 uur - De rol en ambities van de Provincie Limburg in het Olympisch Plan 2028 en het maximale rendement voor sportstimulering en talentontwikkeling door een intensieve samenwerking. Uiteenzetting door Odile Wolfs (gedeputeerde programma Investeren in Mensen), Gerben Eggink (kwartiermaker Olympisch Plan 2028) en Geert Ruigrok (directeur Topsport Limburg).
10.45 uur - Demografische ontwikkelingen en de kansen voor sport in relatie tot onderwijs en ruimte in Limburg.
Presentatie door Ben van Essen (programmaleider Demografische Voorsprong Provincie Limburg).
11.10 uur - Het belang van samenwerking tussen onderwijs en sport in relatie tot onderwerpen als krimp, verouderde accommodaties en de veranderende vraag naar sport en bewegen.
Bijdrage over sport en ruimte en sportieve omgevingen door Noël Lebens (gedeputeerde programma Investeren in Steden en Dorpen), Paul Coppes (directeur VSG) en Jack Opgenoord (directeur Huis voor de Sport Limburg).
11.45 uur - Hoe beweegt Limburg in en naar de Toekomst? Doorkijk van trendwatcher Herman de Koning naar 2028.
12.15 uur - Lunch
13.30 uur - 1e ronde workshops
14.30 uur - Korte pauze
14.45 uur - 2e ronde workshops
15.45 uur - Plenaire terugkoppeling en afsluiting 16.15 uur - Afsluitende borrel

Meer informatie: Huis voor de Sport, Mayke Breeuwer, tel: 046-4770594

26-5-2010 08:20