Gemeente Breda

Inspraak bestemmingsplannen Stationslaan en Centraal Station en voorlopig ontwerp Stationslaan

Het College van burgemeester en wethouders geeft de bestemmingsplannen Stationslaan, Openbaar Vervoer Terminal Complex (Centraal Station) en het voorlopig ontwerp voor de nieuwe Stationslaan vrij voor inspraak. Zowel de bestemmingsplannen als het voorlopig ontwerp voor de Stationslaan liggen vanaf 3 juni ter inzage.

Waarom

De twee bestemmingsplannen zijn opgesteld, omdat met een uitspraak in 2009 van de Raad van State onderdelen van het bestemmingsplan Stationskwartier niet in werking zijn getreden, te weten:


- De verkeersdoeleinden Stationslaan: in de geluidsberekeningen is uitgegaan van de aanleg van een Verlengde Stationslaan, terwijl dat planologisch of feitelijk niet geborgd was;


- Verkeersdoeleinden kruising Belcrumweg/Stationslaan: specifiek verplichte berekening geluidhinder bij reconstructie bestaande kruispunten ontbreekt;


- Zuidzijde OVTC: de berekening daglichttoetreding voor bestaande, tegenoverliggende appartementen komt niet overeen met de feitelijke bebouwingsmogelijkheden;


- Woonbestemming meest westelijk blok tussen Stationslaan en bestaand Belcrum: berekening schaduwwerking komt niet overeen met de bebouwingsmogelijkheden in het bestemmingsplan. Voor die delen moest dus een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld. Bovendien moest op basis van de behandeling van het bestemmingsplan Stationskwartier de hele Stationslaan in één bestemmingsplan geborgd worden. Tevens is van de gelegenheid gebruik gemaakt om de te wijzigen plangedeelten aan de actualiteit aan te passen.

Â

Daarnaast is voor de aanleg van de Stationslaan, die aan de noordzijde van het nieuwe Centraal Station een nieuwe verbinding vormt tussen Terheijdenseweg en Doornboslaan, een voorlopig ontwerp gemaakt.

Â

Ter inzage

De conceptontwerpen van de bestemmingsplannen en het voorlopige ontwerp voor de Stationslaan zijn te raadplegen via de website van de gemeente Breda (http://www.breda.nl>: âDirect naarâ bestemmingsplannen). Ook liggen deze plannen vanaf donderdag 3 juni 2010 tot en met woensdag 1 juli 2010 ter inzage bij Infobalie 19-20 in het Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan 10. Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden schriftelijk een reactie op deze plannen indienen bij het College van burgemeester en wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda.

Â

Procedure vanaf nu

Naar aanleiding van de ingekomen reacties kunnen de ontwerpen van de plannen worden aangepast. Daarna volgt voor de bestemmingsplannen de officiële bestemmingsplanprocedure met opnieuw een tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan van zes weken. Ook hierop kunnen mensen dan reageren. In het kader van de aanleg van de Stationslaan volgt de vaststelling van een definitief ontwerp. Hiertegen kan niet meer worden gereageerd.

Â

Breda, 26 mei 2010