Waterschap Dommel

Eindhoven in juni!

Start werkzaamheden Dommel door Eindhoven in juni!

Op donderdagavond 3 juni organiseren Waterschap De Dommel, de gemeente Eindhoven en de aannemer een informatiebijeenkomst over het project De Dommel door Eindhoven. Vanaf 20.00 uur lichten projectleider en aannemer de uitvoeringswerkzaamheden toe die vanaf 7 juni van start gaan. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen. De bijeenkomst is vooral gericht op de bewoners en bedrijven in het zuidwesten van Eindhoven en in de omgeving van het afwateringskanaal. Daar starten namelijk de werkzaamheden. Andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom!

Project De Dommel door Eindhoven

De Dommel wordt de komende jaren flink opgeknapt. Het gaat om 17 km Dommel tussen het afwateringskanaal aan de zuidkant van Eindhoven tot het Wilhelminakanaal in Son en Breugel. De vervuilde bodem wordt schoner en de oevers worden mooier en natuurvriendelijker.

Na alle voorbereidende werkzaamheden van Waterschap de Dommel, de gemeenten Eindhoven, Nuenen, Son en Breugel en de ontwerpers, gaat de schop de grond in. Combinatie Dommel, bestaande uit de aannemers Van den Biggelaar Aannemingsbedrijf BV uit Velddriel en Ploegam BV uit Vinkel, start 7 juni met de werkzaamheden.

De aannemer begint met het baggeren van de stadswateren. Het riviertje de Gender en de kleine plas Hanevoet (aan de zuidwest rand van Eindhoven) worden als eerste werk uitgebaggerd. Deze werkzaamheden starten vanaf 7 juni en lopen door tot ongeveer half juli. Na de vakantie start de aannemer met de werkzaamheden in deelgebied 7, in en bij het afwateringskanaal.

Uitnodiging Informatieavond

We nodigen omwonenden en geïnteresseerden van harte uit voor deze informatieavond.

Waar

Gemeenschapshuis De Ketting, Tinelstraat 3-A, 5654 LS Eindhoven

Tijd

19.30 uur: inloop met koffie en thee

20.00 - 21.00 uur: presentatie en plenaire vragensessie

Vanaf 21.00 uur: napraten met ruimte voor individuele vragen.

Projectleider Frank Gerritsen, een aantal projectmedewerkers en medewerkers van de aannemer zijn aanwezig om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

Kijk voor meer informatie op
www.dedommelnatuurlijkschoon.nl.