GGN organiseert seminar over huurrecht en bewindvoering

27/05/2010 15:09

GGN Holding B.V.

Uit recent onderzoek van incassospecialist en deurwaardersorganisatie GGN blijkt dat de huur slechter betaald wordt en dat incassobureaus en gerechtsdeurwaarders vaker in actie komen in verband met huurachterstanden. GGN speelt op deze actuele ontwikkelingen in door een huurseminar te organiseren voor woningcorporaties en andere verhuurders.

GGN zet haar kennis en expertise op het gebied van huurrecht, bewindvoering en het voorkomen van wanbetaling in vanuit haar missie om debiteurenrisico's op een verantwoorde wijze beheersbaar te maken. Het huurseminar biedt praktische handvatten waarmee verhuurders beter kunnen anticiperen op (dreigende) huurachterstanden. Deze aanpak sluit aan bij het beleid van GGN om huurzaken niet in de laatste fase van het inningstraject - dus bij de deurwaarder - terecht te laten komen. In samenwerking met woningcorporaties werkt GGN er al jaren actief aan om huurachterstanden zoveel mogelijk te voorkomen door het debiteurenbeheer strakker te regelen en instrumenten te ontwikkelen waarmee het risico op wanbetaling vooraf kan worden ingeschat.

Helder krijgen wat onder water zit

Het thema 'Helder krijgen wat onder water zit' staat in het huurseminar centraal. In een middag worden de nieuwste ontwikkelingen in de huurmarkt gepresenteerd. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer het huurrecht, de relatie tussen huurder en verhuurder, bewindvoering en het maken van een risicoanalyse voor wanbetaling met behulp van beschikbare gegevens van (potentiële) huurders. Het seminar wordt geleid door dagvoorzitter Annemarie van Gaal, ondernemer, uitgever en financieel expert in diverse televisieprogramma's.

Het huurseminar wordt op 3, 8, 15, 17 en 22 juni 2010 gegeven in respectievelijk Hilvarenbeek, Amsterdam, Limbricht, Rotterdam en Zwolle. Meer informatie is te vinden op www.ggn.nl/huurseminar. Aanmelden voor een van de huurseminars is nog mogelijk via deze website.

Over GGN

GGN is de grootste incassospecialist en gerechtsdeurwaardersorganisatie in Nederland. Bij GGN werken ruim 1500 medewerkers, waarvan meer dan de helft als incassospecialist. Daarnaast zijn er 144 (kandidaat) gerechtsdeurwaarders en 55 juristen. GGN is met 28 vestigingen actief in het hele land en biedt als enige partij op landelijk niveau minnelijke incasso en gerechtelijke incasso binnen één organisatie, met eigen kantoren. Daarnaast kunnen bedrijven bij GGN terecht voor het uit handen nemen van facturatie, het volledige debiteurenbeheer, advies bij het inrichten of verbeteren van het creditmanagementproces, detachering, training en opleiding van debiteurenbeheerders, incassomedewerkers en gerechtsdeurwaarders. De missie van GGN is het verhogen van het ondernemersrendement van haar opdrachtgevers door het voorkomen, beheersbaar maken en terugdringen van debiteurenrisico's.





http://www.ggn.nl