Gemeente Zoetermeer

Herinrichting 'oude' ingang begraafplaats Hoflaan

Donderdag 3 juni begint de gemeente met de herinrichting van de 'oude' ingang van de begraafplaats Hoflaan. Op deze plek worden 250 zandgraven aangelegd.

Als eerste worden de voormalige aula en dienstwoning gesloopt. Uiteraard houdt men hierbij rekening met begrafenissen en wordt de overlast zoveel mogelijk beperkt. Na de zomervakantie wordt het benodigde grondwerk verricht. Hierna krijgt de herinrichting echt vorm. Als eerste wordt de watergang verlegd en de nieuwe fietsbrug naar het Populierenbos aangesloten op het fietspad naar het Buytenpark. Hierdoor ontstaat de ruimte voor de aanleg van 250 eigen graven 'in een bosrijke omgeving'.

Na aanleg van de beplanting, begin 2011, volgt een rustperiode van tenminste een half jaar waarna het nieuwe gedeelte beschikbaar is voor het begraven.

Vanaf 3 juni is de begraafplaats bereikbaar via de aula/crematorium Meerbloemhof vanaf de Buytenparklaan. Voetgangers vanuit Buytenwegh en Meerzicht kunnen wel gebruik blijven maken van een speciale poort. Er worden echter geen parkeervoorzieningen aangelegd.

Met deze herinrichting is er tenminste tot 2015 voldoende capaciteit om te begraven