Waterschap Dommel

water: plezier of noodzaak?

Beleving en cultuurhistorie bij water: plezier of noodzaak?

Op donderdag 3 juni organiseert Waterschap De Dommel een symposium over het onderwerp Mooi water. Het gaat om de vraag of waterschappen moeten investeren in waterbeleving, cultuurhistorie en water in de stedelijke omgeving. En is dat voor het plezier of is het een noodzaak? Inspirerende sprekers zullen ieder vanuit de eigen visie hun mening hierover geven.

Sprekers

Onder leiding van Martin Bouwman, medewerker bij Waterschap De Dommel, zullen de volgende sprekers een presentatie geven:
* Peter Glas, watergraaf Waterschap De Dommel: de bestuurlijke kant van het water;

* Jaap Dirkmaat, directeur van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap: water als onderdeel van het cultuurlandschap;
* Yttje Feddes, rijksadviseur voor het landschap: de esthetiek van water in het landschap;

* Tom Bade, directeur van Triple E: de economische waarde van mooi water.

Stemmen

Zo vlak voor de verkiezingen kunnen de aanwezigen alvast oefenen. Met stemkastjes kan een mening gegeven worden over prikkelende stellingen die de sprekers leveren.

Moerenburg

Het symposium vindt plaats op de voormalige rioolwaterzuivering Tilburg-oost. Enkele gebouwen zijn als industrieel erfgoed aangemerkt. Tijdens de aanleg van vloeivelden zijn hier resten gevonden van Huize Moerenburg. De gemeente Tilburg gaat samen met het waterschap aan de slag om dit opnieuw beleefbaar te maken. Moerenburg is daarmee een logische plek om te praten over mooi water.